2018 köpte Tina och David Lood Kafé Kuriosa på Hörngatan. Kort efter öppningen nappade de också på erbjudandet att ta över Fika i Knäppingsborg. Det blev en kortvarig sejour då ett bättre alternativ dök upp i samma område. Sedan februari 2019 har de drivit Tinas Café å Sånt och nu är det dags för en ny satsning – Tinas Bakficka.
När paret Lood fick chansen att ta över lokalen som ligger vägg i vägg med deras nuvarande verksamhet slog de till.
– Sedan vi Tinas café öppnade har det rullat som tåget, så en av anledningarna är att vi behöver fler platser för gäster. Nu får vi säga nej till mellan 50 och 70 gäster på lördagarna för att vi har inte plats.
Tina Lood berättar de flesta gästerna vill sitta på uteserveringen på sommaren. Nu har de möjlighet att bygga ut den delen i och med nysatsningen.
Den som kommer att driva Bakfickan tillsammans med paret är Marika Karlsson. Även hon har tidigare drivit café i Norrköping.
– Jag är jätteglad och spänd men det ska bli jätteroligt. Det känns som att jag och Tina kommer att bli en väldigt bra kombination. Ribban ligger redan nu väldigt högt, säger Marika Karlsson.
Tina Lood började rycka i Marika när hon valde att sälja sin tidigare verksamhet.
– Då var min tanke att hon skulle börja här som anställd. Jag har alltid tittat på vad hon gör och det har varit en inspiration. Vi träffades men då hade hon ett annat jobb på gång så det blev aldrig aktuellt. Nu passade det bättre, säger Tina Lood.
Vad kommer Bakfickan att erbjuda?
– Vi ska slå våra kloka hjärnor ihop. Det kommer bli en blandning av våra koncept även om vi är väldigt lika. Den röda tråden från Tinas Café å Sånt kommer finnas kvar, säger Marika Karlsson.
– Det är otroligt viktigt att det blir något som vi båda kan stå för. En ny sak är att vi kommer börja med catering och sedan har vi pratat lite om smörrebröd, både för take away och att äta här. Andra idéer är att ha stående afternoon tea och att kunna erbjuda brunch, berättar Tina Lood.
Hur pass vågat är det här, i tider när Norrköpingsbor håller i pengarna lite extra?
– Det är en rätt stor investering i utrustning och renovering, självklart även i form av hyra och nyanställningar. Men vi känner att det är rätt och kvarteret är fantastiskt. Jag tror att vi behövs och vi behöver växa.
Planen är att dörrarna till nysatsningen ska slås upp till påsk.