Köttbutiken på Olai Kyrkogatan i centrala Norrköping har bytt ägare. Samtidigt justeras namnet från T K Meat Market till bara Meat Market kort och gott. Osman Ceran och Gaby Azar heter de nya ägarna som tog över vid årsskiftet från den förre innehavaren som i sin tur haft butiken i fem år.
Både Osman Ceran och Gaby Azar är vana sedan tidigare att handskas med köttprodukter.
– Det här är första gången vi driver en butik. Men vi är båda utbildade styckare och kommer parallellt att fortsätta med våra jobb på Scan i Linköping, säger Osman Ceran.
– Det ska inte innebära några problem. Våra arbetsscheman är anpassade så att vi ska hinna med butiken också. Allt hänger på kärleken till jobbet. Utan den skulle det inte gå.
Under den nya ledningen fokuserar Meat Market i första hand på både färsk och rökt kött.
– Styrkan med verksamheten är att vi styckar allt kött själva här i butiken. Gärna efter kundernas önskemål. Det är unikt. Målet är att vi ska erbjuda svenskt kött av hög kvalitet. Den är prio ett. Hängmörad entrecote är en av vår specialiteter. Den kan rekommenderas, säger Osman Ceran.
De inleder sin satsning i tider som kan beskrivas som oroliga där inte minst hushållens ekonomi står inför utmaningar. Ändå tvekar inte Osman Ceran och Gaby Azar på att de är rätt ute med sitt initiativ.
– Vi vill ändå satsa. Trots att det är kris med inflation och liknande. Men vi är övertygad om att Norrköping behöver ett köttbutik som den här, säger Osman Ceran.