De slog till och köpte klassiska tuff-tuff-tåget

Det tog mindre än en vecka från att det klassiska tuff-tuff-tåget lades ut för försäljning till att det blev sålt. "Vi tyckte att det var en cool grej", säger nya ägaren.

Det blev en snabb försäljning av tuff-tuff-tåget. Efter många år i Söderköping har det nu fått en ny hemort.

Det blev en snabb försäljning av tuff-tuff-tåget. Efter många år i Söderköping har det nu fått en ny hemort.

Foto: Fredrik Nygren

Norrköping2024-06-13 05:00

Förra veckan rapporterade vi om försäljningen av tåget som i många år var ett populärt inslag på marknader i Söderköping

Sedan ett år tillbaka har det varit i lantbrukaren Ola Jacobssons ägo men på grund av tidsbrist valde han att lämna över stafettpinnen. 

Det skulle visa sig bli en snabb process.

Intresset var stort och de nya ägarna av Sjöstugan i Kolmården valde att slå till.

– Vi tyckte det var en cool grej. Så fort vi lastade av det i måndags kom ett helt gäng ungdomar som frågade om de fick åka så jag tror att det kan bli bra, säger Maria Skantz som driver restaurangen tillsammans med sin son och man.

undefined
"Eftersom vi har öppet året runt måste vi hitta vår nisch", säger Maria Skantz som sedan i vintras driver Sjöstugan i Kolmården tillsammans med sin son Robin Velin och sin man Henrik Skantz.

Exakt vad de nya ägarna ska använda det 11,5 långa ekipaget till är inte helt klart. De funderar på att hyra ut tåget i framtiden, till exempel till fester eller företagsevent.

– Vi tänker att vi kan använda tåget till att hämta upp folk och köra lite turer runt campingen som ligger bredvid oss. Kompisen ska gifta sig i Krokekskyrka och de blev helt eld och lågor och ville använda tåget för att transportera gäster. Men vi får se lite var vi hamnar med det hela.

Karta: Nya Sjöstugan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!