NT har tidigare rapporterat om elvaåriga Elsa vars dröm om ett kalas räddades av främlingar, efter att hennes mamma Linda skrivit ett inlägg på Facebook.
– När jag såg inlägget träffade det rätt i hjärtat.
Det säger Clara Lindén, vän till Rouba Amin som är ägare till salongen Plaza Hair and Beauty i Norrköping. Utan att fråga Rouba bjöd Clara in Elsa till att komma till salongen och få ansiktsmålning. Men när Rouba fick reda på Claras tilltag var hon inte helt nöjd.
– Hon tyckte inte det räckte med ansiktsmålning, skrattar Clara som också sköter salongens marknadsföring och fortsätter:
– Hon ville ge Elsa en hel behandling.
Vännerna bestämde sig för att ge Elsa ett riktigt födelsedagsfirande. Elsa fick en heldag på salongen där Clara och Rouba dukat upp med lunch, drinkar och presenter till den nyblivna elvaåringen. Elsa fick också sitt hår fixat och fick ta hål i örat.
– Vi ville ge henne en dag att minnas, ett kärnminne. En dag där fokuset bara var på henne, säger Rouba Amin.
– Man såg på Elsa hur glad hon blev.
Det är inte bara de som sträckt ut handen för att hjälpa Elsa. Utöver en heldag på salongen har Elsa också erbjudits gratis danskurser – och en inbjudan att ta med sina nya vänner till ett eventcenter i Norrköping.
För Rouba Amin var det en självklarhet att försöka hjälpa Elsa. Hon har själv tre barn och blev berörd av Elsas situation.
– Det var alltid en konstant rädsla när de var yngre att de ska bli exkluderade i skolan. Jag tänkte på mina barn, det tog i mammahjärtat, säger hon.
Clara Lindén hyllar Elsas mamma Lindas initiativ att be om hjälp via sociala medier.
– Jag tycker att det är jättemodigt. Hade jag varit mamma hade jag gjort exakt samma sak, säger hon.
– Det Elsa har varit med om är hemskt och att som mamma uppleva att ens barn behandlas på det sättet. Det är fruktansvärt. Linda förtjänar någon medalj för att hon vågar be om hjälp, all eloge till henne.
Hon hoppas att fler personer ska våga be om hjälp.
– Föräldrar som upplever detta, den här frustrationen över att se sitt barn hamna utanför, är inte ensamma. Det är många som förstår och många som vill ställa upp som medmänniskor, säger Clara Lindén.