De kan bli Årets företag

Om en vecka är det dags för ett företag inom glasbranschen att koras till vinnare som Årets företag 2019. En av de tre nominerade är Erikssons glas från Norrköping.

Marcus Nyström, vd för Erikssons glas, hoppas på vinst: "Det blir som ett kvitto på att det vi gör är bra".

Marcus Nyström, vd för Erikssons glas, hoppas på vinst: "Det blir som ett kvitto på att det vi gör är bra".

Foto: Sören Håkanlind/Pressbild

Norrköping2019-04-03 11:30

Med påtryckning från kollegor i branschen gjorde Marcus Nyström, vd för Ericssons glas i Norrköping, en ansökan som han sedan skickade in till Glasbranschföreningen. En ansökan som har visat sig hålla bra – då företaget nu är nominerat som ett av tre företag till utmärkelsen Årets företag inom glasbranschen.

– Det ska bli spännande, säger Marcus Nyström.

Vartannat år delar Glasbranschföreningen ut priset och den 12 april är det dags för de nominerade företagen att åka till Göteborg där vinnaren ska utses. Priset delas ut till det företag som gjort "uppskattade och framgångsrika insatser", skrivs det i ett pressmeddelande från föreningen.

– Vi hoppas såklart att vi vinner, säger Marcus Nyström.

Erikssons Glas startade under sent 1950-tal och drivs idag av Marcus Nyström tillsammans med sina medarbetare. Juryns motivering är att "kvalitet och effektivitet är ledord för Erikssons Glas" och att vd:n Marcus Nyström leder "sitt moderna företag i en stark utveckling där trender både skapas och följs". När Marcus fick reda på att de var nominerade blev han glad och berättade för sina medarbetare.

– De blev glada, då blir man stolt, säger Marcus Nyström.

Vad skulle segern innebära för er?

– Det blir som ett kvitto på att det vi gör är bra. Vi har satsat på nyare produkter inom glasbranschen och ser nu att det har slagit väl ut och att vi ligger i framkant, säger Marcus Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!