Colmec öppnar nytt

Ljura gummi har återuppstått i bilprovningens gamla lokaler på Butängen i Norrköping. Där finns nu Colmec-gruppens nya däckbutik som startar lagom till höstens däckbytarperiod.

Foto: Michael Svensson

Norrköping2008-09-18 20:46
När bilprovningen flyttade köptes fastigheten av Noss som fått Colmec som hyresgäst. Colmec har byggt ut och byggt om för att förvandla lokalen till en modern däckbutik med verkstad och nu står man redo att möta både privatkunder och åkerier.- Vårt koncept bygger på att vi går in på orter där den lokala däckmarknaden under en tid gått ner och där vi i samarbete med en lokal partner kan utvecklas, förklarar vd Peter Eckerström. Vi följer den lokala marknaden väl innan vi bestämmer var vi ska satsa.Att Norrköping är lite speciellt för Peter Eckerström och hans företag råder ingen tvekan om. Det var här hans far, Bernt, började sin yrkesbana i däckbranschen och för många Norrköpingsbor är namnet Ljura gummi välbekant. Den nya däckbutiken i Colmec-gruppen heter just Ljura gummi som en nostalgisk påminnelse om den imponerande resa som företaget har gjort.- Vi tror enormt mycket på Norrköping, säger Peter Eckerström och visar de nya fräscha lokalerna. Logistiskt ligger stan väl framme i dag och för lång tid framöver och det har naturligtvis spelat stor roll när vi bestämde oss för den här satsningen.På Händelö har Colmec-gruppen sina enorma lagerhotell för däck och i Polen finns en regummeringsfabrik men på Butängen är det snabba däckbyten som gäller. Chef för däckverkstaden är Helene Hultmark som faktiskt får börja från noll.- Det känns väldigt spännande att öppna för vi har inte klart med några företagskunder ännu, säger Helene Hultmark. Men vi tror stenhårt på att det går att konkurrera med förtroende och en hög servicegrad och en fräsch verkstadsmiljö.Colmec-gruppen är medlemmar i branschkedjan Däckteam, där Peter Eckerström är styrelseordförande. Via Däckteam kan kunderna få dygnet runt-service över hela landet och generösa öppettider är en annan konkurrensfaktor.- Vi är dessutom först med tidsbokning över nätet, säger Peter Eckerström. Våra kunder får också kostnadsfritt låna en bil här när de lämnar in sitt eget fordon för däckbyte.Ljura gummi räknar med att privatbilister och yrkesförare kommer att stå för hälften var av tjänsterna i däckverkstaden. Däck/fälg- och däcktjänster ingår i konceptet och 7 personer arbetar redan i verkstaden. Det kommer snart några till. Lagom till däckbytarsäsongen bryter ut i oktober.Colmec-gruppen finns i Sverige, Polen, Finland och Norge. Trots att man nyligen klev in i Norge är marknadsandelen redan 40 procent och företagets vd har siktet inställt på ytterligare expansion.- Tyskland är intressant, säger han kort. Och när rätt chanser dyker upp här hemma kommer vi att etablera flera däckbutiker. Det är det lokala engagemanget kunderna uppskattar.
fakta Colmec-gruppen
1966 startade Bernt Eckerström den däckverkstad som senare blev Colmec. 1993 flyttade företaget till nya lokaler på Händelö. Där finns i dag en lagerkapacitet på 30 000 kvadratmeter och ytterligare 26 000 kvadratmeter har köpts för expansion. Colmec-gruppen har däckbutiker på sju orter i landet och regummeringsfabriker i Sverige och Polen. Antal anställda är 320 personer och omsättningen 2007 var 450 miljoner kronor. Investeringen i ny däckbutik i Norrköping har kostat ca 8 miljoner kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om