Camilla på Söderporten är Årets rektor

Årets rektor 2017 i Norrköping är Camilla Kratz som jobbar på Söderportens skola i Hageby.

Handlingskraft. Camilla Kratz blev nominerad av sina kollegor och nu är hon Årets rektor 2017 i Norrköping.

Handlingskraft. Camilla Kratz blev nominerad av sina kollegor och nu är hon Årets rektor 2017 i Norrköping.

Foto: Foto: Ulla Ericsson

Norrköping2017-09-11 11:00

Videon är inte längre tillgänglig

På måndagsmorgonen blev rektorn rejält överraskad när hon kom till jobbet. Hon trodde att hon skulle gå en datakurs men blev istället hänvisad till aulan och hann tänka att det nog kanske hade hänt något besvärligt.

– Det tog verkligen en stund innan jag förstod var det var som hände, säger Camilla Kratz, resultatenhetschef/rektor. När jag insåg att jag fått priset som Årets rektor blev jag förstås totalt överraskad och jätteglad på en och samma gång.

Camilla Kratz började på Söderporten 2001 och har varit rektor sedan 2011. Det har varit intensiva arbetsår med stora förändringar på skolan med en ombyggnad som krävt evakuering av de ordinarie lokalerna. Dessutom har de tre rektorerna på skolan fått ta ett stort ansvar för skolans omorganisation.

– Vi har haft väldigt mycket att ta itu med, det stämmer, säger Camilla Kratz. Men jag har aldrig varit ensam. Jag har ett jättehärligt arbetslag på 40 personer och vi hjälper varandra framåt.

Det finns tre arbetslag på Söderporten och från förskoleklass till årskurs sex finns totalt 120 medarbetare. Priset till Årets rektor kommer från Lärarnas Riksförbund men det är personalen på Söderporten som nominerat vinnaren.

– Vi har hållit ögonen på Camilla i flera år, säger Miia Austa, ordförande för Lärarnas Riksförbund i Norrköping. Hon har gjort ett fantastiskt bra jobb på Söderporten med omorganisation och den ständiga jakten på behöriga lärare.

Efter överraskningen blev det stort tårtkalas i personalrummet och eleverna får nog vara med och fira senare under läsåret då man ska fira att skolan fyller 50 år.

Prismotivering: Med stor struktur och handlingskraft leder du oss på rätt väg. Du visar vad du tycker både med allvar och humor. Det är mycket som blir "check på den". Tack för att du tror på oss och stöttar oss till att bli bättre pedagoger. Du gör ett fantastiskt jobb på Söderporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om