Brunnsborrning efterfrågat

Finspångs Brunnsborrning AB har den här hösten lyckats få flera stora uppdrag för Ikano/Ikea. Värdet på de tre orderna är totalt cirka 25 miljoner kronor.

Vd David Johansson och brodern Martin Johansson, ekonomichef, har fullt upp att göra hela hösten och vintern. Tre order från Ikea/Ikano drar in 25 miljoner kronor till familjeföretaget Finspångs Brunnsborrning AB. foto: rikard w larsson

Vd David Johansson och brodern Martin Johansson, ekonomichef, har fullt upp att göra hela hösten och vintern. Tre order från Ikea/Ikano drar in 25 miljoner kronor till familjeföretaget Finspångs Brunnsborrning AB. foto: rikard w larsson

Foto: Rikard W Larsson

Norrköping2012-11-21 00:00

- Vi har aldrig fått in så stora order i företaget och är förstås väldigt glada över förtroendet, säger David Johansson, vd Finspångs Brunnsborrning AB. Uppdraget har säkrat upp jobb för hela hösten och vintern och vi har fått ta in extrapersonal på installationssidan.

Borlänge och Uddevalla
Ikea bygger varuhus i Borlänge och där har Finspångs Brunnsborrning fått ansvaret för att bygga ett geoenergilager för försörjning av värme och kyla.

Intill möbelvaruhuset bygger Ikano samtidigt ett stort köpcentrum där Finspångsföretaget fått ett liknande uppdrag.

Ikano har även ett bygge på gång i Uddevalla där Finspångs Brunnsborrning fått ett stort uppdrag inom geoenergi. Kontakterna med Ikea inleddes redan för några år sedan när företaget fick ett uppdrag inför starten av Ikea-varuhuset i Karlstad.

- De tre uppdragen pågår parallellt just nu och vi har 3-6 man på varje plats, berättar David Johansson. Jobbet i Borlänge är tufft rent borrtekniskt men vi fick möjligheten att visa kunden en provborrning och då tror jag de kände att vi skulle klara uppdraget med ett bra resultat.

Fler storkunder
Det är cirka fem borrföretag i landet som tar samma typ av uppdrag som Finspångs Brunnsborrning och nu hoppas Finspångsföretaget att man fått en ännu stabilare grund att stå på för framtiden.

- Vi vill förstås utvecklas och vår ambition och förhoppning är att kunna få ännu fler stora kunder bland kommersiella fastighetsägare, säger David Johansson. Och i det läget känns det förstås väldigt värdefullt att få välkända kunder bland våra referenser.

Lagrad solenergi
Geoenergi är en teknik som bygger på att man tar tillvara den solenergi som lagrats i marken för att ge värme eller kyla till fastigheter.

Finspångs Brunnsborrning AB
Finspångs Brunnsborrning startade 1979 och är i dag ett av landets största företag inom borrningsbranschen. Jonny Pettersson startade företaget och lämnar nu successivt över det till sönerna David och Martin Johansson. Företaget gör uppdrag inom vatten-, geoenergi- samt entreprenadarbeten och har kunder bland både villaägare och kommersiella fastigheter. Finspångsföretaget har 23 anställda och beräknas omsätta 55 miljoner kronor år 2012.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!