Blev paranoid efter drogfest - misshandlades

De två bekanta började båda må dåligt av internetdrogerna. Kvinnan vågade inte lämna lägenheten, och mannen ville sova. Nu döms mannen till fängelse för misshandel.

Arkivbild

Arkivbild

Foto: Johan Nilsson/TT

Norrköping2019-11-19 22:00

Det var den 19 juni 2018 som den 31-åriga kvinnan följde med en vän till en 71-åring man. De var bekanta sedan tidigare men kände inte varandra. Efter en stund försvann 31-åringens väninna och kvinnan och mannen började att ta internetdroger tillsammans. 

Målsäganden har i förhör berättat hur drogerna påverkade henne väldigt negativt. Hon blev mycket paranoid, fick extrem ångest och var rädd för vad som skulle hända om hon lämnade lägenheten. Inte heller för 71-åringen blev drogerna en positiv upplevelse, han började att må dåligt och ville gå och lägga sig. Han bad 31-åringen att gå, men på grund av drogparanoia vägrade hon att lämna lägenheten. 

Sedan går berättelser isär. Enligt 31-åringen har hon under hela natten i omgångar blivit misshandlad av 71-åringen eftersom han blev arg för att hon inte lämnade lägenheten. Läkare styrker att de sår, svullnader och blånader som hon haft efter natten starkt talar för att kvinnan blivit utsatt för trubbigt våld mot flera kroppsdelar.

Den 71-åriga mannen hävdar däremot att han endast försökt få kvinnan att lämna lägenheten och att hon i "tumultet" då kanske slagit i en dörrpost eller att mannen kanske råkat slagit kvinnan när han "viftat omkring". 

Tingsrätten finns kvinnans berättelse styrkt, dels genom hennes berättelse men också genom sjukhusjournaler och att kvinnans blod hittats på flera platser i mannens lägenhet. 71-åringen döms till fängelse i fyra månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!