Bil stod i lågor efter biljakt på E22

En biljakt på E22 under natten mot onsdagen slutade med att polisen lade ut en spikmatta – varpå bilen körde in i mitträcket och började brinna kraftigt. Ingen uppges ha skadats, men fyra personer greps efteråt.

En olycka inträffade på E22 på tisdagskvällen.

En olycka inträffade på E22 på tisdagskvällen.

Foto: Läsarbild/Alice Moldován Andersson

Norrköping2022-08-09 23:36

Klockan var 23:04 på tisdagskvällen när en polispatrull skulle stoppa ett fordon som körde utan belysning i Navestad. Föraren vägrade dock att stanna och ett efterföljande inleddes.

– Det gick i varierande hastighet på E22 och ibland gick det snabbt, säger Erik Creutz, vakthavande befäl på polisen.

Jakten pågick i cirka tio minuter, innan polisen beslutade att använda spikmatta på E22, strax norr om Tingstad, för att få stopp på fordonet.

– Efter att den kört på spikmattan körde bilen in i mitträcket och började brinna, säger Erik Creutz.

Ingen person uppges ha skadats vid händelsen, men det blev omfattande skador på fordonet – som brann kraftigt, men snabbt kunde släckas.

undefined
En olycka inträffade på E22 på tisdagskvällen.

Det visade sig ha suttit ett flertal personer i bilen. Några flydde till fots, medan andra omhändertogs direkt av polisen. Med hjälp av bland annat hundpatrull kunde senare alla lokaliseras och fyra personer greps, alla initialt för grov vårdslöshet i trafik.

– Ingen ville erkänna sig som förare av fordonet, säger Erik Creutz.

Senare släpptes två personer under 18, medan en man i 20-årsåldern och en i 25-årsåldern anhölls.

Hur riskfyllt är det med sådana här efterföljanden?

– Man måste värdera risken från gång till gång. Här var det motiverat eftersom det var sent på dygnet och lite trafik. Det är också en stor väg med vajerräcke som skyddar. Risken för personskador var måttliga, säger Erik Creutz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!