Flicka skadades allvarligt i trafikolycka

Vid 17-tiden på lördagen fick redaktionen tips om ett polispådrag i Hageby. Det handlade en trafikolycka där ett barn blivit påkört av en bilist.

Polisen spärrade av ett område vid Bäckgatan.

Polisen spärrade av ett område vid Bäckgatan.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2023-06-10 17:57

Olyckan ska ha skett strax innan klockan 16.00 på lördagen på Vrinnevigatan i Hageby. Polisen gjorde stora avspärrning vid området där olyckan hade skett.

– Det kom in som en trafikolycka till oss. Det rör sig om ett barn som har blivit påkört av en bilist. Vi fick informationen från sjukvårdspersonal när barnet hade inkommit till sjukhus. Vi har spärrat av vid platsen och vi försöker säkra spår i ärendet. Händelsen kommer att utredas och jag har inga säkra uppgifter gällande barnet men det låter tyvärr inte så lovande enligt de första uppgifterna, berättade polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg då.

Vi har vid upprepade tillfällen sökt Region Östergötland för information om skadeläget på den drabbade men hittills utan framgång. Den information vi har fått från polisen gör gällande att den drabbade har förts från Vrinnevisjukhuset till US i Linköping.

– Det är en liten flicka som är påkörd. Jag har i nuläget ingen detaljkunskap om skadeläget, men hon är svårt skadad, sade Erik Creutz, polisens vakthavande befäl, sent på lördagskvällen.

Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

På måndagsförmiddagen är mannen fortfarande misstänkt, men han är inte gripen.

– Vi vet vem föraren är och han är delgiven misstanke om brott, men det är inget han sitter inlåst för. Vi anser att vi kan bedriva utredningen utan att han sitter bakom lås och bom. Vi utreder nu om det ligger något brott bakom, så får vi se vad som framkommer. Rubriceringen kan ändras, säger Dennis Johansson Strömberg.

Vi söker Region Östergötland igen för att få veta hur det är med flickan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!