Ståthögavägen skulle stängs av – nu ändras planen

Från och med måndagen den 24 juni kommer det vara begränsad framkomlighet på Ståthögavägen. Det då ett arbete med en vattenläcka ska genomföras. "Det är svårt att säga exakt när vi kommer kunna öppna upp igen", säger Emma Eriksson Puro, kommunikatör på kommunala VA-bolaget Nodra.

Det kommer råda begränsad framkomlighet på Ståthögavägen från och med den 24 juni.

Det kommer råda begränsad framkomlighet på Ståthögavägen från och med den 24 juni.

Foto: Thomas Möller, Norrköpings kommun

Norrköping2024-06-20 05:28

Enligt de första beskeden skulle en del av den vältrafikerade Ståthögavägen stängas av på måndagen den 24 juni. Närmare bestämt skulle norrgående körriktning mellan Packhusrondellen och Växelgatan att vara avstängd. Detta på grund av ett läckage från en ventil på en vattenledning.

Men senare på torsdagen kommer nya besked från Emma Eriksson Puto. I stället för att vägen skulle stängas av helt och ledas om, ska trafiken nu ledas förbi arbetet.

– Vi har tillsammans med Norrköpings kommuns trafikledning tittat över hur vi kan lösa trafiksituationen, och sett att vi kan leda om trafiken till södergående riktning. Vägen kommer alltså vara öppen i båda riktningar, men det kommer vara begränsad framkomlighet. Det kommer innebära att enbart en körbana är öppen i båda riktningarna i en viss sträcka, säger hon och fortsätter.

– Så det kommer troligtvis bildas mycket köer på grund av det här.

Varför ändrar ni er?

– Vi har helt enkelt hittat en lösning där vi kan lägga någon form av asfalt eller plåt mellan de två olika körfälten så bilarna kan ta sig över. Vi har också sett att tung trafik främst behöver ta sig över den här vägen, så då hittade vi den här lösningen helt enkelt.

Emma Eriksson Puto rekommenderar även att de som har möjlighet att välja en annan väg gör det.

– Men kan man inte det så kommer man kunna åka den här vägen från och med måndag ändå, säger hon.

Gång- och cykelbanan kommer vara helt avstängd i norrgående riktning. Man rekommenderas använda gång- och cykelbanan på andra sidan vägen istället. 

I nuläget finns det inga tidsramar kring arbetet. Emma Eriksson Puro berättar att tiden för arbetet kan variera beroende på hur ventilen ser ut när de kommer ner till den, samt när vägen kan asfalteras. 

– Det är prioriterat så vi försöker jobba så snabbt vi kan, men det är svårt att säga exakt när vi kommer kunna öppna upp igen. 

Kommer det handla om flera veckor? 

– Vi hoppas alltid på att vi kan öppna inom en vecka, eller max två. Längre än så brukar vi vanligtvis inte behöva ha stängt, men det är svårt att säga i förväg, säger Emma Eriksson Puro. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!