Barnens bild av terrorn i USA

Många skolbarn har många frågor kring terrorattacken mot USA. -Vi valde att ta bort vissa lektionen och samtala med barnen, berättar Lena Dahlgren vid lilla De Geerskolan. I tredje klass har barnen tillsammans gjort en liten bok med teckningar som beskriver vad som hänt och vad de funderar över.

Foto:

Norrköping2001-09-26 04:00
När terrorattacken mot USA inträffade den 11 september så kunde man hela dagen följa skeendet på TV, radio och i tidningar.
Många barn såg vad som hänt och frågorna samlades på hög.
-Jag såg på mina elever att de hade massor med funderingar inom sig. Vi valde då att hoppa över en del vanliga lektioner för att samtala med varandra om det som skett, säger Lena Dahlgren.
<br><span class=MR>Alla möjliga frågor</span>
-Vi har talat mycket om likheter och olikheter mellan människor.
Skolbarnen har ställt alla möjliga frågor till sin fröken, allt från vem som gör sådana här saker till hur World Trade Center kunde rasa samman:
-Vissa stunder känner man sig otillräcklig när de ställer sina frågor, säger Lena.
Sebastian Widlund och Edo Sijaric är två av eleverna som varit med och gjort en liten bok om händelserna i USA.
<br><span class=MR>Ritat vad vi tänkt</span>
-Vi har gjort teckningar som visar vad vi tänkt på, säger Edo Sijaric.
När de båda berättar vad de sett så inser man snart att de har hela händelseförloppet klart för sig, in i minsta detalj.
Nu oroar de sig för vad som komma skall.
-Nu kommer USA att bomba i Afghanistan. Men där bor det bara fattiga människor som kommer att få det ännu värre efter det. Dem är det verkligen synd om, säger Edo Sijaric.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om