Avdelningar på förskola stängs på grund av smitta

Ännu en förskola i Norrköping påverkas av smittspridningen. Fem avdelningar på Nyckelpigans förskola har stängts.

Ännu en förskola i Norrköping påverkas av smittspridningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Ännu en förskola i Norrköping påverkas av smittspridningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Norrköping2020-11-24 10:31

Norrköpings kommun gick ut med informationen på sin hemsida strax efter klockan 09 på tisdagsmorgonen. Enligt kommunen är flera i personalen frånvarande, då de har symptom som liknar de symptom man kan ha vid covid-19. 

Utbildningsnämnden anser att det inte går att bedriva verksamheten på avdelningarna Pingvinen, Delfinen, Grodan, Sjöhästen och Svalan och dessa stängs därför omedelbart. De kommer att hållas stängda fram till och med måndagen den 30 november.

– Det handlar om fem avdelningar. Vårdnadshavarna blev uppringda av personalen kvällen innan, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

De vårdnadshavare som har samhällsviktiga tjänster och inte kan vara hemma med sina barn kommer att få barnen tillfälligt placerade på en annan avdelning på samma förskola under veckan.

Kan det bli aktuellt att stänga flera förskolor och skolor i ett svep?

– Vi hoppas inte det. Vi ser att arbetsbelastningen vid varje hantering är otroligt väldigt krävande, men varje enhet och varje situation är unik, så just nu har vi sagt att vi fortsätter att jobba på det här sättet, säger Sofie Lindén.

Hon menar att det trots allt inte är så många som är påverkade.

– Vid varje stängning av en förskola påverkas många barn och vårdnadshavare. Det kan upplevas som många enheter, men i Norrköping har vi över 100 förskolor och just nu är det tre stycken som är påverkade, så det är också väldigt många som har helt ordinarie verksamhet, säger hon.

Karta: Förskolan Nyckelpigan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!