Åkare rycker ut till Wildfires försvar

Berg- och dalbaneåkare runt om i världen har börjat engagera sig i Wildfires framtid.

Rädda Wildfire. Berg- och dalbaneåkare över hela världen engagerar sig i banans framtid.

Rädda Wildfire. Berg- och dalbaneåkare över hela världen engagerar sig i banans framtid.

Foto: Mikael Strand

Norrköping2016-11-02 13:00

Videon är inte längre tillgänglig

På internet startade nyss namninsamlingen (extern länk) "Save Wildfire at Kolmården" (Rädda Wildfire i Kolmården). Hoppfulla berg- och dalbaneåkare jobbar för att skapa opinion för att Wildfire ska få fortsätta att köras i Kolmårdens djurpark.

"Det är en fantastisk berg- och dalbana som riskerar att stängas efter att djurparken har lagt ner ett ton med pengar för att öppna den och den har uppskattats av oräkneliga åkare", skriver en av dem som engagerat sig.

Man kan väl inte ta tillbaka ett bygglöfte. Det blir väl ännu värre för miljön om alla maskiner ska åka in i parken igen för att riva den, tycker Dave Franklin i USA.

Den hörs inte ens utanför parken, menar Max van der Krans i Nederländena. En av de bästa banorna i Europa, en turistmagnet menar Max Aron i London.

Räddningsgruppen uppmanar alla som vill kämpa för Wildfire att man ska skicka mejl till styrelsen för Kolmårdens djurpark. Över 700 personer har engagerat sig hittills i frågan och de som har engagerat sig verkar både vara personer som åkt banan och de som gärna vill göra ett besök i Kolmården i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om