28-åring hotade att döda poliser efter trafikolycka

En 28-årig man blev aggressiv mot flera poliser i samband med en trafikolycka. Han ska ha hotat att döda dem och även gått till fysiskt angrepp.

När polisen kom till olycksplatsen blev den 28-årige föraren utåtagerande och uttalade dödshot mot dem.

När polisen kom till olycksplatsen blev den 28-årige föraren utåtagerande och uttalade dödshot mot dem.

Foto: Thomas Möller

Norrköping2024-09-25 22:00

I juli förra året inträffade en trafikolycka på en mindre väg utanför Norrköping. Polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Den polis som först pratade med föraren, i det olycksdrabbade fordonet, upplevde honom som påverkad och undvikande. Polisen tog föraren, en 28-åring Norrköpingsbo, åt sidan för att göra ett utandningsprov. I det skedet ska 28-årigen ha blivit våldsam.

I tingsrättens dom kan man läsa att 28-åringen knuffade en polis kraftigt så att denne hamnade i diket. Han ska även ha sparkat och slagit en annan polis.

Poliserna på plats upplevde 28-åringen som hysterisk och mycket aggressiv och valde att sätta handfängsel på honom. När de sedan skulle lasta in honom i ambulansen så både sparkade och spottade han samt skrek oavbrutet att han skulle ha ihjäl dem. De skulle inte tro att de var säkra, skrek han också.

Väl inne på sjukhuset fortsatte stöket. Polisen fick sätta på 28-åringen en spottluva då han spottade mot dem. För att kunna genomföra en undersökning var man till slut tvungen att söva ned honom.

28-årigen uppger själv för polisen att han skulle väja för en hjort när han körde bilen. Bilen voltade då och han slog i huvudet i samband med detta. Nästa minnesbild han har är när han vaknade upp på sjukhuset efter nedsövningen.

Tingsrätten gör bedömningen att poliserna lämnat samstämmiga uppgifter om vad det var som hände. Inifrån sjukhuset finns även videoinspelningar som styrker brotten.

28-åringen döms nu för våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Utöver det ska han betala skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!