20-tal personer i bråk – en fördes till sjukhus

På söndagen larmades polisen till området Såpkullen i Norrköping med anledning av ett storbråk. Två män ska ha blivit skadade i bråket.

Under söndagseftermiddagen uppstod ett bråk i Norrköping.

Under söndagseftermiddagen uppstod ett bråk i Norrköping.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Norrköping2024-07-07 19:24

Aftonbladet var först med att rapportera om ett bråk utomhus i Såpkullen-området i Norrköping. Enligt larmet var det ett 20-tal personer i bråk tillhörande två olika grupperingar.

När polisen anlände till platsen påträffade de åtta personer. Enligt uppgifter som samlades in skulle minst lika många från den andra grupperingen redan ha lämnat platsen. Samtliga ska ha varit vuxna män.

– Man hittar ett antal personer på platsen, och det är väl ena delen av ett gäng. Det verkar vara två olika konstellationer som har varit där och slagits, sade Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen.

Två personer uppges vara skadade, den ena fördes till ambulans med sjukhus.

– Den personen skulle ha fått någon form av stickskada av något föremål, berättade Lars-Göran Nilseryd.

Det hela rubricerades som misshandel och grov misshandel.

Personen som fördes till sjukhus med ambulans är en man i 35-årsåldern. Hans skador var enligt polisen inte livshotande. Mannen med lindriga skador, är en man i 50-årsåldern. 

Polisen menade att det varken handlade om fotbollssupportrar eller som en del av den gängkonflikt som finns i Norrköping.

– Vi vet egentligen inte vad det här handlar om.

Polisen har träffat på diverse föremål på platsen. Man vill inte gå in på vad, utan beskriver dem bara som "tillhyggen".

På måndagen meddelade polisens presstalesperson Olle Älveroth att de i nuläget inte har någon misstänkt eller frihetsberövad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!