Klockan två i dag, fredag kommer den första häktningsförhandlingen att äga rum efter skottlossningen i centrala Norrköping i tisdags kväll.

En av de elva personer som suttit anhållna begärs då häktad på sannolika skäl misstäkt för försök till mord. Mannen är hemmahörande i Norrköping och 26 år gammal. Häktningsförhandlingen kommer av säkerhetsskäl ske i polishuset och troligen bakom lykta dörrar.

Åklagarmyndigheten har gjort en framställan om offentlig advokat för ytterligare fem av de elva anhållna. Det gäller en 18-åring bosatt i Norrköping, en 30- åring bosatt i Norrköping, en 31-åring bosatt i Norrköping, en 38-åring med okänd adress och en 25-åring bosatt i Nyköping.

Artikelbild

Mycket talar för att fler häktningsframställningar därför kommer under eftermiddagen. De häktningsförhandlingarna kan genomföras först på lördagen och då blir det en jourdomstol som tar hand om den.

Enligt chefåklagare Torsten Angervåg är det inte säkert att samtliga fem, där man begärt offentlig försvarare, kommer att begäras häktade.