Starkt stöd till familjen i sorgen efter Jolins död

- Vi har blivit otroligt professionellt bemötta från första stund. I kris och när det behövs visar människan sina goda sidor och det ger stort hopp, säger Christina Björnelf, mamma till 16-åriga Jolin som omkom i en trafikolycka för några veckor sedan.

Familj och vänner minns Jolin Björnelf som omkom i en trafikolycka förra månaden.
Foto: Rikard W Larsson

Familj och vänner minns Jolin Björnelf som omkom i en trafikolycka förra månaden. Foto: Rikard W Larsson

Foto: Rikard W Larsson

Lotorp2011-07-21 09:09

Jolin var på väg från Lotorp in till Finspång för att träffa kompisar och äta lunch den 22 juni. Som så många andra cyklister tog hon genvägen över Laduvägen som är enkelriktad mot Norra Storängsvägen. I korsningen körde hon in i en traktor.

Föräldrarna vädjade till alla via NT veckan efter att inte kasta någon skuld på föraren. Han hade inte någon möjlighet att styra undan. Varför flickan inte hann bromsa kan ingen svara på.

I dag vill Jolins föräldrar berätta om kraften i ett litet samhälle där människor indirekt känner varandra.

Bemötta med omsorg
- Jag känner en jättestyrka av att folk vet vilka vi är, säger Christina Björnelf.

Jolins pappa Christer Karlsson säger att sorgearbetet underlättas av att människor finns till och bidrar med tankar och handlingar. Han pratar ofta och länge om nära och kära, men även om myndighetspersoner och okända.

- Den bärande känslan är med vilken fantastisk omsorg vi har blivit bemötta och det vill vi förmedla. Vi hör människor som råkat illa ut som säger att folk tänker på en. Nu är vi där själva och förstår tyngden i det. Bara att veta att andra människor tänker på oss väcker en väldigt stor ödmjukhet, säger Christer Karlsson.

Vill förbättra säkerheten

Familjen söker nu dialog för att förbättra säkerheten i korsningen där olyckan skedde.

- Jag funderar på att lämna ett medborgarförslag till kommunen. Vägområdet är utsatt och olycksdrabbat vilket vi hört från flera. Hur kan vi förebygga att någon annan råkar ut för en olycka? Jag skulle vilja se ett aluminiumräcke som gör att cyklister tvingas sänka farten för att kunna passera, utvecklar Christina Björnelf.

Läs mer i torsdagens Norrköpings Tidningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om