Termometern klättrar sakta mot 30 grader. Under tiden pågår förberedelserna för att öppna kiosken i klubbhuset på Bruksvallen.
– I snitt kanske vi har haft 20–25 kunder om dagen sedan premiären den 25 juni, säger Lova.
– Men det lär bli fler när semestrarna kommer igång ordentligt och folk söker sig till badplatsen i närheten, berättar Leah.
De förklarar att saknaden av en kiosk på orten har varit stor sedan Lotorpskiosken stängde för några år sedan.
– Det var en samlingsplats för oss yngre, säger Leah.
– Nu måste man åka till Finspång och handla om man blir godissugen, förklarar Lova.
Tjejerna säljer kaffe, godis, korv med bröd, glass och läsk. Trots att sommarjobbet är deras första är de inte nervösa inför uppdraget.
– Nej, det här klarar vi, svarar de i mun på varandra och skrattar.
Vad planerar ni att köpa för pengarna ni tjänar?
– Kläder, säger Leah direkt.
– Lite pengar kommer nog att gå åt när vi åker och spelar Gothia Cup i Göteborg i sommar med Lotorps-laget, säger Lova.
Anders Molund är ordförande i Lotorps IF. Han berättar att satsningen på sommarkiosken rymmer flera dimensioner.
– Vi hoppas att Lotorpsborna och alla som besöker badet i sommar – och de är ganska många – uppskattar den här servicen. Samtidigt kan vi erbjuda några av våra fantastiska ungar ett sommarjobb. Även alla ideella krafter som regelbundet hjälper oss med anläggningen får nu möjlighet att sitta ner och ta en kopp kaffe tillsammans. Lotorps IF är en samhällsengagerad förening.
Satsningen görs inte för att tjäna pengar åt föreningen. Sommarjobbarna får betalt efter samma taxa som Finspångs kommun betalar sina feriearbetare som går på gymnasiet. Timlönen för 2024 är 82 kronor inklusive semesterersättning.
Om sommarkiosken får en uppföljning är för tidigt att säga. Föreningen vill inte konkurrera med eventuella privata alternativ i samhället.
– Vi kan nog tänka oss en förlängning. Det här är en sommargrej. Ekonomiskt lär vi förhoppningsvis gå plus minus noll, men framför allt ger det möjlighet för några av våra duktiga och ansvarstagande ungdomar i föreningen att få sommarjobb, säger Anders Molund.
Tanken är på sikt att skapa fler kompetenta ledare och förebilder på barn- och ungdomssidan.
– Vi försöker ha en ledare på sex barn. Då hinner man se alla barn och får fler ledare som kan ställa upp, summerar han.