Kall simskoleavslutning

Ruskvädret förtar inte glädjen när det är avslutning på simskolan.

Simläraren Agneta Joelsson ger de sista instruktionerna på bryggan.Foto: Rikard W Larsson

Simläraren Agneta Joelsson ger de sista instruktionerna på bryggan.Foto: Rikard W Larsson

Foto: Rikard W Larsson

Ljusfallshammar2009-07-11 00:16
- Men det är svårare att simma när det är vågor, säger Fredrik Mjärdner, 11 år, som tog bronsmagistern i år.De tre veckor långa simskolorna i Ljusfallshammar (Annsjön) och Grytgöl (Dammen) lockade i år ett 80-tal barn i åldrarna 4 till 14 år. Majoriteten av deltagarna är yngre barn som lärt sig simma under sakkunnig ledning.Badtemperaturen har pendlat från 26 grader som mest och 17 som lägst.Under fredagens simskoleavslutningar bjöds det på 13 grader i luften och friska vindar. På Annsjön syntes "vita gäss". På stranden väntade mammor, pappor och släktingar i varma jackor och fleccetröjor.- Första veckorna hade vi kanonväder. Den har veckan har varit lite regnig. Men barnen har kämpat hårt och lärt sig jättemycket, säger Agneta Joelsson, 23, som i år tio-årsjubilerar som simlärare.Simträningen har varit inriktad på bröstsim, ryggsim och flytning. De äldre barnen har tagit märken och prövat på livräddning och kast med livboj. Det har också tränats på livsviktiga erfarenheter som att simma med kläder och flytväst.- Det är skillnad på att simma utomhus när det regnar, blåser och går vågor jämfört med i en simhall. Barn härifrån som går i simskola blir duktiga på att simma och får vattenvana då de inte alltid ser botten. I större kommuner är det sämre med simkunnigheten bland barn och ungdomar, säger Agneta Joelsson.Bakom simskolorna i Annsjön och Dammen står Ljusfallshammars SK och Grytgöls IK.
Fakta Märkestagarna
Ljusfallshammar:Järnmärket: Ellen Aktner, Ludwig Malteskog, Viktor Bobowski, Tova Alvarsson, Sven Iberlein, Anna Håkansson, Fanny Dykell, Emma Gustavsson, Marcus Gustafsson, Alvar Karling och Lucas Ericsson.Bronsmärket: Viktor Bobowski, Sven Iberlein, Tova Alvarsson, Emma Gustavsson, Anna Håkansson, Fanny Dykell och Ludwig Malteskog.Silvermärket: Sabina Lindh, Jesper Isaksson och Sven Iberlein.Bronsmagistern: Fredrik Mjärdner.Silvermagistern: Malin Gustafsson och Linn Laszlo.
Grytgöl:Järnmärket: Arvid Grude.Bronsmärket: Kajsa Lantz, Edvin Nilsson och Hanna Adolfsson.Silvermärket: Vilma Evertsson.Kandidaten: Vilma Evertsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!