Tonåring avled efter fall från tak

Den pojke i 15-årsåldern som skadats efter att ha fallit från ett tak har avlidit.

Hospitalsgränd i centrala Linköping spärrades av under fredagsmorgonen. En pojke i 15-årsåldern hade påträffats skadad på gatan.

Hospitalsgränd i centrala Linköping spärrades av under fredagsmorgonen. En pojke i 15-årsåldern hade påträffats skadad på gatan.

Foto: Privat

Linköping2023-06-18 14:50

Polisen larmades vid 02.40 tiden natten till fredag till Hospitalsgränd där en pojke i 15-årsåldern påträffats. Enligt polisen har pojken fallit ner från ett tak några våningar upp.

Enligt en bulletin från sjukvården på fredagsmorgonen hade han fått livshotande skador. Hans tillstånd var kritiskt och han vårdades på intensivvårdsavdelning. Tyvärr gick hans liv inte att rädda och han avled av sina skador.

Polisen har en pågående utredning för att fastställa vad som hänt.

– Det är ett polisärende. Det finns en anmälan och vi utreder, men det finns inga tecken på att det ska vara något våldsbrott inblandat. Det finns ingen brottsmisstanke och ingen misstänkt, berättar polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Under söndagen är utredningen fortfarande aktiv.

– Vi har inte släppt ärendet och vänder på alla stenar för att vi ska kunna utesluta alla scenarier där andra personer kan vara inblandade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!