Ännu inga spår efter bilrånaren

Polisen har fortfarande inga spår efter biltjuven i Hackefors som i går jagades av ett massivt polisuppbåd. - Vi söker information på olika sätt, men det finns inget nytt att berätta om, säger Bo Österberg, chef för våldsroteln.

Foto: Foto: Jeppe Gustafsson/Corren

Linköping2011-01-11 10:24

Videon är inte längre tillgänglig

Det var strax efter klockan 07 på måndagen som en 45-årig man och hans tonårsdotter lämnade bostaden för att gå till bilen, som stod parkerad på en gästparkering i ett villaområde på Vårgårdsvägen i den sydöstra delen av Linköping.

När 45-åringen kom fram till sin silverfärgade personbil möttes han av en oväntad syn:

- När han kom fram var det en man som klev ur från bilen, säger Bo Österberg.

Fördes till sjukhus
Under det tumult som utbröt blev biltjuven, som tros vara i 25-årsåldern, hotfull. Han försökte att tvinga till sig 45-åringens bilnycklar. När bilägaren vägrade att lämna ifrån sig dem blev biltjuven ännu mer aggressiv.

Gärningsmannen drog av allt att döma fram en slaktmask - ett redskap som vanligen används för att bedöva djur i samband med slakt - och slog den mot bilägarens axel. När man trycker till med den aktuella typen av slaktmask bränns en krutladdning av och en kil förs in i kroppen.

45-åringen fördes till Universitetssjukhuset för vård. Enligt en bulletin var han endast lindrigt fysiskt skadad men fick stanna på sjukhuset för observation.

När polisen kom till brottsplatsen hade biltjuven flytt till fots in i ett mindre skogsområde i anslutning till parkeringsplatsen. Flera hundpatruller sökte igenom skogspartiet tillsammans med poliser som utrustats med k-pistar och hjälmar. Vid 10.30-tiden sattes även en helikopter in i jakten - utan resultat.

Lång och smal

Polisen gick ut med ett knapphändigt signalement på biltjuven, som nu misstänks för försök till rån och grov misshandel. Han beskrevs som "en svensk man", högst 25 år gammal, drygt 190 centimeter lång med smal kroppsbyggnad. Vid överfallet var han mörkt klädd och hade en luva över huvudet.

Enligt ett vittne ska två tonårsflickor ha pratat med en person som polisen tror är identisk med gärningsmannen. Detta ska ha skett nära brottsplatsen, tidigt på måndagsmorgonen.

- Vi vill gärna komma i kontakt med de här tonårsflickorna och efterlyser även fler tips från allmänheten, säger Bo Österberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om