Brand i större personbil – var helt avstängt på E4

På torsdagseftermiddagen började ett större fordon brinna mitt på E4:an. Vägen var avstängd i södergående riktning under drygt en timme.

Brinnande skåpbil vid Strömsfors på E4:an.

Brinnande skåpbil vid Strömsfors på E4:an.

Foto: Annika Flood

Krokek2024-03-21 17:04

Strax före 17-tiden kom larm om ett brinnande fordon på E4 nära Strömsfors, strax efter avfarten mot Krokek i södergående riktning.

Enligt räddningstjänsten var fordonet helt övertänt när de kom till platsen.

– Bilen brann rejält, men effektivt släckningsarbete har gett bra resultat. Däremot får nog fordonsägaren byta bil, den lär ha gjort sitt. Det finns ingen farlig last i fordonet och föraren är oskadd, sa Mikael Kalered, vakthavande befäl på Räddningstjänsten östra Götaland.

undefined
Rök från brinnande fordonet.

Branden ska ha startat i motorutrymmet under färd, och även ett antal mindre smällar ska ha hörts, troligen från däcken, enligt räddningstjänsten.

E4 var under en dryg timme helt avstängd i södergående riktning förbi platsen.

– Vi måste stanna och bevaka fordonet som är väldigt varmt, så det inte tar eld igen. Det kan lastas på bärgaren först när kallnat, så vi vet att det inte antänder igen på flaket där, förklarade Mikael Kalered.

undefined
Rejäl rökpelare från fordonet längs E4.

Enligt polisen finns ingenting som pekar på att det är något brott som ligger bakom branden.

Klockan 18.24 meddelade räddningstjänsten att de var klara på platsen och att de kunde återgå till stationen. Vid 18.45 plockade även Trafikverket bort sin varning om påverkan på trafiken, så därmed var bärgningen klar och övrig trafik kunde flyta som vanligt igen förbi den aktuella platsen där fordonet började brinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!