Åklagaren: "Förhör med mannen står näst på tur"

Efter knivdådet i Kisa kunde polisen gripa en man i 25-årsåldern hemmahörande i Kinda kommun. Nu är han anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Knivdådet inträffade vid en butik på Storgatan i Kisa.

Knivdådet inträffade vid en butik på Storgatan i Kisa.

Foto: Märta Svensson

Kisa2020-07-24 12:01

Strax innan klockan 16:00 på torsdagen kom larmet om att en man hade gått till attack med kniv vid en butik på Storgatan i Kisa. Affärsägaren inne i butiken blev skadad och enligt räddningstjänsten så fick han ett jack på underarmen. Under torsdagskvällen anhölls den misstänkta mannen och förundersökningen har tagits över av Åklagarkammaren i Linköping.

– I nuläget vet jag inte mer om ärendet än det som redan har stått i media. Nu sätter jag mig in i ärendet, talar med polisen och kan kommentera mer under dagen, förklarar ansvarig åklagare Erik Gunneland Dahlbäck.

Vid klockan 11.30 under fredagen meddelar åklagaren att han satt sig in i brottet som rubriceras som försök till mord. Den misstänkta mannen är enligt Gunneland Dahlbäck sedan tidigare känd för polisen.

– Så mycket är känt att han har gripits efter att ha sprungit runt med en kniv i Kisa. Nu kommer vi att hålla förhör med den misstänkta mannen och hans försvarare, det står näst på tur, och sedan är det en hel del vittnen som ska höras.

Senast på måndag ska åklagaren bestämt sig om mannen ska begäras häktad.

En försvarsadvokat utsågs under fredagseftermiddagen till den misstänkta mannen.

Karta: Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!