Det här vet vi om dödsolyckan utanför Kimstad

Tre personer – alla under 20 år – omkom i en svår trafikolycka utanför Kimstad på tisdagskvällen. Två personer i samma ålder vårdas på sjukhus för sina skador.

Ett stort antal ambulanser, polisbilar och brandbilar skickades till olycksplatsen.

Ett stort antal ambulanser, polisbilar och brandbilar skickades till olycksplatsen.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Kimstad2024-05-22 09:30

Strax efter klockan 18.50 på tisdagskvällen kom larmet till SOS Alarm. En trafikolycka hade inträffat på en mindre landsväg strax utanför Kimstad, utanför Norrköping. Ett stort antal blåljusfordon – räddningstjänsten, polisen och ambulansen – skickades till platsen.

Det visade sig snart att det som skett var allvarligt.

– Det är en bil som ha gått av vägen och ut i skogen. Någon form av brand har också uppstått, sa polisens presstalesperson Johnny Gustavsson strax före klockan 19.30.

Ett ögonvittne som vi var i kontakt med bekräftade den bilden. Vittnet hade sett en "stor brand från bilen" och förklarade att försök hade gjorts för att släcka elden med brandsläckare. Men det gav ingen effekt. Enligt vittnet ska flera personer ha suttit kvar i bilen, utan att kunna ta sig ut.

Tre personer som beskrevs som kritiskt skadade fördes senare till sjukhus, efter att räddningspersonal gjort vad de kunnat för att hjälpa dem. Men deras liv gick inte att rädda.

När polisen var säker på att anhöriga underrättats kunde presstalespersonen Johnny Gustavsson berätta att de tre svårt skadade – två män och en kvinna – avlidit.

– Det är otroligt obehagligt. Det är ett viktigt jobb för polisen att göra det här så värdigt som möjligt för alla inblandade, sa polisen presstalesperson Johnny Gustavsson och fortsatte:

– Nu har vi sett till att de anhöriga har fått reda på det på ett så värdigt sätt som möjligt i den här otroligt svåra situationen. Nu är det viktigt att vi tar hand om vår egen personal också, som har varit med om denna fruktansvärda händelse.

Två personer vårdas på sjukhus för sina skador. 

  • En pojke som är under 18 år. Han är lindrigt skadad, hans tillstånd bedöms som stabilt och han får stanna kvar på sjukhuset för observation.
  • En man över 18 år vars tillstånd är stabilt och även han stannar kvar på sjukhuset för observation, där finns inget skadeläge i bulletinen från Region Östergötland.

Polisen berättar att bilen är tagen i beslag för att kunna undersökas av polisen.

LÄS MER: Här liverapporterar vi och uppdaterar med bilder, videoinslag, röster och reaktioner hela onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!