Tre dagar efter olyckan anordnades en minneskortege för de omkomna ungdomarna. Där och då kom idén om att starta en insamlingsstiftelse.
– När man såg hur många som deltog och engagerade sig kände vi att vi måste fortsätta på det här spåret, säger Ingela Karlbom som är grundaren till insamlingsstiftelsen "Till minne av F.L.N".
De började prata om idén hemma vid köksbordet, om vilka som borde vara med i styrelsen och vilka behov som fanns.
– Det var en självklarhet att räddningstjänsten skulle vara med, de var med på platsen och kämpade för att rädda ungdomarna.
Utöver räddningstjänsten är Svenska kyrkan, lokala företagare och flera anhöriga med i styrelsen.
– När vi började ringa runt och fråga om de ville vara med var det ingen som tvekade, säger Ingela Karlbom.
Tanken är att de insamlade pengarna ska gå till ungdomars utveckling, välmående och utbildning.
– Det kan handla om någon som inte har råd med att köra halkbanan, föreläsningar om trafiksäkerhet, eller utbildning om hjärt- och lungräddning. Vi får se vad ungdomarna vill ha, men det kommer inte bli någon nöjesresa för pengarna.
Det kommer även att årligen att hållas en minnesceremoni, men precis hur den kommer att se ut är ännu inte bestämt.
– Vi har kontakter med många vänner till de omkomna, så jag tänker att vi får fråga dem vad de vill ha. Det är ju faktiskt för dem vi gör detta, så att de ska få minnas sina vänner på ett fint sätt. Sen när vi har datum klart ska vi prata med Fröken Snusk.
Låten "Raggarhimlen" av Fröken Snusk spelades på de tre omkomnas begravningar. Datumet för minnesceremonin står ännu inte klart, men det kommer att bli under maj månad.
Hur har responsen på stiftelsen varit?
– Mycket bra skulle jag säga. Det är många som har engagerat sig och vi har redan fått in pengar, som nu sitter på ett tillfälligt konto. Det är även många som har frågat om den, eller kommit med egna förslag på aktiviteter för ungdomarna.
Den 21 augusti, tre månader efter olyckan, offentliggjordes stiftelsen.
– Vi gör det här för alla de ungdomar som är kvar. Kan vi göra något fint för dem, och framförallt förhindra att det här händer igen, så är det värt allt, säger Ingela Karlbom.