Tjugo till sjukhus efter tågkrock

Tjugo personer har förts till sjukhus i samband med att ett tåg krockat med ett traktorsläp vid en järnvägsövergång i Köping.

Ett tåg krockade på måndagsmorgonen med ett traktorsläp vid en järnvägsövergång i Köping. Ett stort räddningspådrag, med bland annat flera ambulanser, inleddes.

Ett tåg krockade på måndagsmorgonen med ett traktorsläp vid en järnvägsövergång i Köping. Ett stort räddningspådrag, med bland annat flera ambulanser, inleddes.

Foto: Pontus Stenberg /TT

Olycka2024-09-23 10:51

Kollisionen inträffade måndag morgon och ett stort räddningspådrag inleddes.

Under en tid på morgonen gick region Västmanland upp i stabsläge för att hantera insatsen och ta hand om de skadade.

Enligt Jonas Ekström, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen, har elva personer förts med ambulans till sjukhus. Tre av dem till sjukhuset i Örebro och åtta till sjukhuset i Västerås.

– Ingen är livshotande skadad, men jag känner inte till detaljerna kring skadeläget, säger han.

Utöver det har nio personer förts till sjukhuset i Köping för bedömning och krisstöd.

Enligt räddningstjänsten befann sig runt 200 personer på tåget vid kollisionen, då också en kontaktledning revs ned.

Olyckan har orsakat stopp i tågtrafiken på flera sträckor. Prognosen, som är osäker, är att trafiken ska kunna vara igång tidigast klockan 05.00 på tisdagen.

Tågstationer som berörs

Köping, Arboga, Kolbäck, Dingtuna, Västerås C, Enköping, Bålsta, Sundbyberg, Stockholm C, Sala, Ransta, Kvicksund, Eskilstuna C, Hälleforsnäs, Flen, Katrineholm C, Norrköping C, Kimstad, Linghem, Linköping C, Örebro C, Örebro S, Kumla, Hallsberg, Laxå, Töreboda, Skövde C, Falköping C, Floby, Herrljunga C, Vårgårda, Alingsås, Göteborg C, Kungsör.

Källa: Trafikverket

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!