"Vi vill öka inflyttningen till småorterna"

Vinterklasen Fastigheter AB satsar stort på samhällena utanför Finspång.

Viktor och Anna Vilidu med barnen Hugo och Julia trivs i Igelfors,

Viktor och Anna Vilidu med barnen Hugo och Julia trivs i Igelfors,

Foto: Rikard W Larsson

Igelfors2014-05-13 14:18

– Vi renoverar undan för undan och målsättningen är att vi ska vara klara med uppfräschningen av bostadsbeståndet om några år. Underhållsbehovet är stort, säger Viktor Vilidu och greppar hammaren.

Han och hustrun Anna bor idag i det förra äldreboendet (Björklyckan) och förskolan i Igelfors efter flytten från Ingarö i Stockholms skärgård. Paret startade i april 2012 med att köpa ett 60-tal hyreslägenheter i Rejmyre och Igelfors från det kommunala bostadsbolaget Vallonbygden i Finspång. I januari förra året utökades företagsbeståndet med ytterligare 70 bostäder i fastigheter i Sonstorp, Ljusfallshammar och Grytgöl.

I nuläget står bara två bostäder av 130 outhyrda: en lägenhet i Grytgöl och en bostad i Sonstorp.

– Vi och barnen trivs jättebra i Igelfors med närhet till både affär och förskola. Vill man åka någon annanstans och handla är inte vare sig Finspång eller Vingåker längre bort än två, tre mil, utvecklar Anna Vilidu.

Till vardagsbestyren hör målningsarbeten och tapetsering, tvätta tak, golvjobb, byta vitvaror, rusta tvättstugor, bygga om pelletspannor och fasadarbeten. Längre fram i tiden väntar takbyten och diverse dräneringar.

– Vi vill öka inflyttningen till småorterna genom att låta överskottet gå tillbaka till fastigheterna. Själva bestämde vi oss i somras för att bo i Igelfors. Jag planerar att säga upp min tjänst som arbetslagsledare på ett gruppboende i Värmdö och jobbar idag extra som timvikarie på ett korttidshem i Vingåker, säger Anna Vilidu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om