Efter butiksinbrotten: "Ingenting som är kört"

Två butiker på landsbygden drabbades på kort tid av inbrott nattetid. Nu har den ena polisutredningen lagts ner, medan den andra utredningen lever vidare.

Natten till den 15 februari utsattes Coop Rejmyre för ett inbrott. Nu är polisutredningen nerlagd.

Natten till den 15 februari utsattes Coop Rejmyre för ett inbrott. Nu är polisutredningen nerlagd.

Foto: Pontus Nilsson

Igelfors2023-03-23 10:00

Natten till måndagen 13 februari bröt sig en eller flera gärningsmän in hos Handlarn i Igelfors. Bara några dagar senare, natten till onsdagen 15 februari, var det dags igen. Nu hos Coop i Rejmyre. 

– Utredningen gällande inbrottet hos Coop i Rejmyre är nerlagd. Det gjordes 15 mars. Brottsplatsundersökningen gav ingenting som kunde ta oss vidare, säger förundersökningsledaren Rikard Åslund, vid polisen. 

Men polisutredningen efter inbrottet i Igelfors är fortarande igång.

– Vi väntar på att den tekniska undersökningen ska bli klar. Jag kan inte säga så mycket mer, säger Rikard Åslund.

undefined
Den här information mötte kunderna till Coop Finspång på förmiddagen den 15 februari.
undefined
Polisens tekniker på plats hos Handlarn i Igelfors den 13 februari.

Tror ni att inbrotten i butikerna i Rejmyre och Igelfors hänger ihop?

– Det vet vi inte just nu, brotten har utretts var för sig. Kanske det klarnar när vi får resultatet av den tekniska undersökningen från inbrottet i Igelfors. Skulle det komma fram något där, som gör att bilden klarnar när det gäller inbrottet i Rejmyre, då tar vi upp den förundersökningen. Det är ingenting som är kört, även om utredningen just nu är nerlagd gällande Coop i Rejmyre, förklarar Rikard Åslund.

I måndags vid 17-tiden utsattes Annastinas lanthandel i Hällestad för ett rån. De misstänkta gärningsmännen greps strax efter rånet.

– Det är inte jag som håller i den utredningen. Men rent generellt kan jag säga att råna en butik brukar erfarenhetsmässigt inte vara det första brott någon utför, säger Rikard Åslund.

Vid inbrottet mot Coop i Rejmyre stals cigaretter, snus, energidryck, bullar och postpaket. 

– Det var ingen rolig nyhet att polisutredningen lagts ner. Det var mycket som blev förstört, dörrar, övervakningskameror och en del annat. Totalt handlar det om en kostnad på minst 50 000 kronor för att återställa allting, berättar Helene Andersson, butikschef Coop Rejmyre.

undefined
"Det är min skräck att bli utsatt för ett rån och få en pistol riktad mot mig", säger Lillemor Reidarsdotter, delägare till Handlarn i Igelfors.

Cigaretter, snus, energidrycker, chips, godis och en del paket blev bytet från inbrottet hos Handlarn i Igelfors. 

– Jag vet faktiskt inte vad allting kostade när det gäller det som blev stulet och det som blev förstört. Men det var en hel del cigaretter som blev stulet, säger Lillemor Reidarsdotter, delägare till Handlarn.

Lillemor reagerar på rånet mot sin kollega i Hällestad.

– Det är min skräck att bli utsatt för ett rån och få en pistol riktad mot mig. Nu måste vi åka dit med en blomma, det gjorde Annastina (ägaren till lanthandeln i Hällestad) efter inbrottet mot oss, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!