Wilma mötte vargar på joggingrundan

Wilma Folkesson mötte två vargar när hon joggade. "Det var väldigt obehagligt, eftersom de stod kvar och tittade på mig".

Hällestad 13 september 2019 13:10

På torsdagskvällen var Wilma Folkesson, 20, ute och joggade i närheten av sin bostad, Brystorps gård, mellan Sonstorp och Hällestad. 

– På väg tillbaka, ungefär 600 meter hemifrån, stod vargarna i grannens hästhage. Först var jag osäker på vad det var för djur. Det är ofta jag ser djurögon när jag är ute och springer, eftersom jag använder pannlampa när det är mörkt, berättar Wilma.

När Wilma var cirka 20 meter ifrån djuren såg hon att det rörde sig om vargar.

– Det var väldigt obehagligt. De stod kvar och tittade på mig. Jag tog direkt fram mobilen och ringde min pappa som kom och hämtade mig. Under tiden jag väntade på pappa gick jag sakta från platsen. Jag ville inte springa, för det har jag hört att man inte ska göra.

Innan Fredrik Folkesson kom till platsen, som ligger cirka en kilometer från riksväg 51, hade grannen lyst upp området och vargarna var då borta.

– Oftast har jag med mig vår hund när jag springer. Det känns bra att jag inte hade det den här gången. Då kanske vargarna hade attackerat. Nu kommer jag tänka mig för innan jag ger mig ut och springer när det är mörkt, säger Wilma.

Mia Kjällander, är vilthandläggare på länsstyrelsen och tycker Wilma agerade helt rätt.

– Vargarna är inte skrämda på något vis och kanske inte så rädda för människor. Man ska aldrig säga att de inte kan göra någonting och Wilma gjorde helt rätt som bara gick lugnt från platsen. Däremot är det bra om allmänheten hör av sig till oss när något sådant här inträffar, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa