Det hela började med att bröderna gick på medeltidsmarknader, klädde sig i medeltida kläder och tittade på så kallade härkamper.
– Då snubblade vi över SMAC, swedish medieval armored combat, som är själva extremsporten. De frågade om vi ville starta en förening i Östergötland, och så blev det, säger Lars-Erik.
2018 var bröderna med och startade Eastland dragons som har sitt säte i Norrköping och nu har fem aktiva medlemmar. När de träffas för att träna är det oftast på brödernas hemmaplan i Gusum.
Sporten beskrivs ibland som MMA fast med vapen. Både sparkar, slag, svingar med vapen och brottning är tillåten. Vapnen är yxor och svärd i olika storlekar och även klubbor är tillåtna.
– De är så äkta de kan vara en medeltida förlaga, säger Johan.
I stort sett handlar det om att få ner sin motståndare på snabbast möjliga tid. Striderna kan antingen vara i dueller eller i gruppstrider där så många som 32 personer i varje lag möts.
– Det handlar mycket om strategi, säger Johan.
Vissa saker är dock inte tillåtna, som att greppa tag om någons hjälm, sticka med vapnen eller slå mot nacken, knävecken eller längs ryggraden.
Sker det mycket olyckor?
– Det är en del småolyckor. Det kan handla om spruckna ögonbryn om man har en hjälm som inte passar, eller ett krossat finger om man har dåliga handskar.
Sporten är ännu inte godkänd av Svenska kampsportsförbundet vilket gör att inga tävlingar arrangeras i Sverige. I stället får de svenska utövarna åka utomlands för att tävla. Lars-Erik och Johan åkte till Serbien i maj för att vara med i Battle of the nations, ett av två världsmästerskap som arrangeras årligen.
– Jag fick en knäskada i Serbien som var så pass illa att jag inte kunde fortsätta. Men en vecka senare var jag med i ett slag i Ukraina. Man lär sig att ta smärta, men man får inte vara dum, säger Lars-Erik.
Johan fick däremot chansen att möta Ryssland, när Finland och Sverige slog sig ihop i en strid där de var 30 mot 30 man.
– När ryssarna direkt började springa mot oss var det många som blev chockade. Mitt adrenalin pumpade också, men det var kul att möta dem, säger Johan.
Striden slutade med att Ryssland vann och de tog också hem hela mästerskapet.
Rustningarna Johan och Lars-Erik bär kommer från Ukraina och är gjorda efter historiska förlagor. Båda föreställer rustningar från sent 1300-tal och att ta på sig allt är en procedur som tar minst 20 minuter.
– 30–40 minuter om man tar det lite lugnt, säger Lars-Erik.
Lucifer Harjula har nyligen fastnat för sporten och planerar att så småningom investera i en egen rustning. Det är en kostnad på mellan 20 000 och 30 000 kronor.
– Jag är smed själv så det är mycket hantverket som lockar. Sen är det en utmaning för mig, jag är inte så stor fysiskt så jag kommer att slå underifrån, säger han.
Ingen av dem sticker under stol med att det är en våldsam sport.
– Har man haft en jobbig vecka på jobbet så får man utlopp för det, säger Lars-Erik.
Men det är framför allt deras historiska intresse som lockat dem till sporten, stark kamratskap som håller dem kvar och för Lars-Erik en gammal pojkdröm som levs ut.
– Vi såg mycket riddarfilmer som barn, Ivanhoe och sånt. Att bli riddare till häst kostar för mycket. Det här blir lite som att säga: Ta med dig rustningen så går vi ut och leker.