Kocken Stellan Linde steker äggvita i stekpannan på grillen. Det ska bli en rätt som inte så många testat att tillaga på grillen – ägg Benedict.
Ägg Benedict. Stek först bröd, sedan bladspenat och till sist äggvita var för sig i en stekpanna på grillen. Lägg bladspenat och kallrökt lax på brödet. Sedan äggvitan där du placerar en rå äggula i mitten och viker över vitan. Toppa med hollandaisesås och dill.
Den hårt grillade vattenmelonen serveras med bräckt skinka. Stek båda direkt på gallret. Låt melonen ta ordentligt med färg.
Sallad på grillen? Testa gärna för den är löjligt enkelt – och gott. Gemsallad med smält blåmögelost.
Grilade rödbetor, fetaost, pinjenötter och pesto. Med fördel kan man tidigt lägga betorna direkt på kolet. När de är klara blanda med övriga ingredienserna.Toppa gärna med några droppar olivolja och timjan.
En festmåltid med allt lagat på grillen. Dirty flankstek, rödbetor med fetaost och gemsallad med blåmögelost.
Om nu någon har missat det så är grillade citroner en riktig höjdare. Den passar till köttbiten, fisken eller salladen.
Tarte tatin. Varför inte baka din dessert i en liten stekpanna direkt på grillen? I det här fallet en färdigköpt deg och sedan äpplen med smör och socker som steks på grillen.
Tarte tatin redo för servering.