Nymans väntan är äntligen över

Christoffer Nyman hade väntat länge. Mot Syrianska kom äntligen hans första allsvenska mål i år. Till slut 6–1 (0–1).

Fotboll, Norrköping2013-09-05 06:30

Det skulle ha kommit i första halvleken, när målvakten Dwayne Miller inte kunde hålla Isaac Thelins skott.

– Foten bara försvann. Jag skulle bara lägga in bollen med en bredsida. Så irriterad jag blev, sa Christoffer Nyman.

I stället blev det straffspark och utvisning på kapten Suleyman Sleyman.

Syrianska fick fortsätta kämpa med en man mindre.

”Formen på gång”

Efter pausen kom Nymans mål. Ledningsmålet i 56:e minuten, när bollen rann fram från Isaac Thelin.

– Lite felträff, jag försökte bara lägga bollen på mål. Jag hade en liknande chans hemma mot Mjällby, då slog en back undan bollen.

Den rullade utom räckhåll för Miller och in vid bortre stolpen.

– Klart att det var skönt. Jag har ju gjort mål i cupmatcherna och i U21, visst är det de allsvenska målen som är roligast, sa Nyman om fullträffen framför ögonen på U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

Förra året gjorde han åtta allsvenska mål. Året började trögt med stressmage och knäproblem.

– Nu är jag helt frisk. Formen är på gång, tyckte Nyman.

Andreas målrekord

Det var mittfältaren Andreas Johansson som spräckte Syrianska nollan och snodde matkassen, direkt efter pausen.

– Jag siktade vid sidan av backen som kom rusande, bollen studsade upp och jag fick en klinisk träff. Det var nog många som blev förvånade, jag brukar ju inte skjuta. Men nu kändes det helt rätt. Jo, vi får skjuta, vi måste inte alltid passa. Så här många mål (fyra) har jag inte gjort på en säsong tidigare, berättade Andreas belåtet.

Mittfältskollegan Lars Krogh Gerson lyckades med det Martin Smedberg Dalence inte klarade. Lars satte sin straff, 3–1.

– Tanken var att sätta den till vänster, jag kollade lite och gick på den känslan. En skön revansch på min miss mot Häcken där vi skulle ha fått oavgjort, sa Krogh Gerson.

Smedbergs revanschPassningsexperten Martin Smedberg Dalence fick en skön revansch på sin sumpade straffspark i första halvleken. Hans 4–1 på volley var riktigt vackert på Christopher Telos inlägg.

– Jag räknade med att vänsterbacken skulle missa och satte till bredsidan. Nej, jag var inte sugen på en sträckt vrist. Det som räknas är att det blir mål, tyckte Smedberg.

Han servade kompisen Bobbie Friberg da Cruz till sista målet.

Miller chanslös

Den formstarke inhopparen mötte med pannan och målvakt Miller var chanslös.

– Jag hade bestämt mig. Den bollen släppte jag inte. De är extrema bolltittare och jag gick mot bortre stolpen, kom upp perfekt, sa Bobbie om målet.

Den här gången kastade han inte upp tröjan till fansen.

– Perfekt att få komma in när det står 5–1 och bara stänga matchen. Sjukt egentligen, för jag är ju högerback, sa Bobbie om tillvaron som forward.

Sex olika målskyttar vände minus till plus i tabellen inför landskampsuppehållet.