Khalili redo för match

Mikael Lindskog stod vid ett vägskäl efter den sista matchen med Sleipner ifjol. En säsong till med Sleipner eller sluta?
Följ kvällens match direkt på nt.se

Foto:

Fotboll, Norrköping2010-05-14 14:11

Han hamnade i IFK Norrköping, där han efter sex spelade matcher är gjuten i startelvan. Omställningen från spel i division I har gått de flesta obemärkt förbi.
- Det tar alltid ett tag att komma in i ett nytt lag, men försäsongen var väl någon slags inlärningsperiod. Hela laget har funkat bra och då funkar det bra för mig med, säger han ödmjukt efter torsdagsträningen.
Skäggprydde Lindskog har gjort det han är bra på; jobbat hårt på mitten och varit säkerheten själv i passningsspelet.


- Jag är ingen spelare som slår den första gubben. Jag försöker fördela bollarna ut på kanterna och spela enkelt.
Han kryddade de fina insatserna med ett läckert mål i den senaste hemmamatchen mot Jönköping. Skyttekungen från Sleipnertiden, Tobias Rickhammar, är än så länge mållös.
? Haha, ja det är kul. Det var väl ingen som trodde att jag skulle göra mål före honom.

Riki Cakic har varit pigg i de matcher han spelat efter skadefrånvaron. Supportrarna får hoppas att tekniken och snabbheten inte sitter i de svarta skorna.
- Det kan vara snyggt att köra med gula också, säger han med ett skratt och pekar på sina nya dojor som var med på träningen igår.
Ni leder serien, hur ofta tittar du på tabellen?
- Haha, jag har bättre koll på La Liga än superettan, säger Riki som har en likasinnad lagkompis i Anders Whass.
- Man kollar väl lite dagen efter match, men annars är det inte så mycket, menar den stabile mittbacken som på nytt lär bilda mittlås med Petru Racu.

Shpetim Hasani ligger bra till i skytteligan efter fem mål på sex matcher.
Peter Samuelsson i Degerfors har spelat lika många och gjort precis lika många mål. Vem är vassast ikväll?


Kristoffer Arvhage och Christopher Telo har en bit kvar av rehabträningen, men Imad Khalili är redo för match. Skåningen, som skadade sig i baklåret i premiären mot Öster, sitter på bänken ikväll.
- Det ska bli kul. Grabbarna har gjort det bra, men det har varit tråkigt att bara titta på, säger Khalili.

Göran Bergort trivs med att leda en serieledare och hoppas på en bra match mot Degerfors.
- Mot Väsby sa vi att det fick se ut hur fan det ville, bara vi tog tre poäng, men det är skönt att vara tillbaka på Parken. Vi gynnas av att spela på bra planer, men senast visade vi också att vi kan avgöra på andra sätt.

Allergiske Niklas Westberg avbröt träningen i förtid, men startar ikväll. Borta från spel är niondeklassaren Marcus Johansson, som missar matchen på grund av en skolresa.

Troligt IFK-lag

Niklas Westberg?Viktor Rönneklev, Anders Whass, Petru Racu, Eirik Dybendal?Daniel Bamberg, David Wiklander, Mikael Lindskog, Riki Cakic?Shpetim Hasani, Russell Mwafulirwa. Bänken: David Nilsson, Erik Jansson, Gunnar Thor Gunnarsson, Tobias Rickhammar, Imad Khalili, Armin Tankovic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om