Haglund tillbaka i ny roll

Andreas Haglund är tillbaka i IFK Norrköping. Som ytterback? – Det kan vara ett alternativ, säger assisterande tränaren Stefan Hellberg.

Foto: Matz Glimhed

Fotboll, Norrköping2010-12-10 07:00

Den löpstarke anfallaren från Gotland har haft svårt att ta en plats i IFK. De senaste säsongerna har Haglund varit utlånad till Sylvia och Sleipner i division I. Nu, när IFK bygger ett lag för allsvenskan, kan han vara tillbaka – som ytterback.
– Vi håller fortfarande på att diskutera det och än är det lite tidigt att säga något. Men visst är han ett alternativ, han är pigg och ser motiverad ut, säger assisterande tränaren Stefan Hellberg.

Var intresserad
Hellberg och sportchefen Tony Martinsson hörde under hösten sig för med Andreas om vad han skulle tycka om ett positionsbyte.
– Han är både snabb, löpstark och tuff och därför hörde vi med Andreas om han var sugen på att testa något nytt. Han funderade ett tag, men sa sedan att han var intresserad, säger Martinsson.

Väntar på svar
Ljungskiles mittfältare Martin Smedberg-Dalence gav IFK ett motbud i början av veckan.
IFK har kontrat och skickat över nya siffror och bokstäver.
– Vi har lämnat över vårt slutgiltiga bud och ska få svar efter helgen, säger Tony Martinsson.
Estländske Joonas Tamm som provspelade med IFK under säsongen i superettan är intressant för framtiden.
– En centerforward eller central mittfältare. Han finns med i det scoutingsystem som vi byggt upp och är en spelare vi följer.

Läs mer i fredagens Norrköpings Tidningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om