Två villaägare utsattes samma kväll

Två villor på Östermalmsområdet utsattes under torsdagskvällen för inbrott. Båda inbrotten rubriceras som grov stöld.

Två villainbrott skedde på Östermalmsområdet inom loppet av cirka en timm. Bilden är inte från den aktuella händelsen.

Två villainbrott skedde på Östermalmsområdet inom loppet av cirka en timm. Bilden är inte från den aktuella händelsen.

Foto: Anders Törnström

Finspångs kommun2019-11-08 12:00

På torsdagskvällen fick polisen in två anmälningar om inbrott i två olika bostäder på Östermalmsområdet. Den första anmälan inkom 18:06. En eller flera personer ska ha tagit sig in i bostaden genom ett fönster. Den andra anmälan inkom ungefär en timme senare, vid klockan 19:22. Där hade en eller flera personer krossat en ruta för att sedan ta sig in i huset.

– Det görs en brottsplatsundersökning under fredagen, förklarar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson. 

I nuläget finns det ingen misstänkt för brotten. Det är ännu oklart vad som är stulits och därmed är också värdet på stöldgodset okänt. Inbrotten rubriceras som grov stöld i båda fallen, förklarar Thomas Agnevik. 

– Vi vill inte att de berörda ska börja gå igenom vad de har blivit av med innan vi har gjort en undersökning. Då kan det påverka spåren som vi kan upptäcka och säkra.

Tror ni att inbrotten hänger ihop?

– Vi har inget mer än tid och plats som sammanfaller, men det kan vara rimligt. Vi får se om vi har möjlighet att säkra spår, då kan det bli en tydligare koppling mellan fallen, men där är vi inte riktigt än.

Polisen i Finspångs uppmärksammade händelsen i ett inlägg på sin Facebook-sida och bad allmänheten att hålla uppsikt i området.

– Generellt sätt man kan säga att man ska notera om något avviker från det normala och vara lite misstänksam om något hus står tomt. Jag uppmuntrar till grannsamverkan, det kan öka den sociala kontrollen, säger Thomas Agnevik.

Karta: Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!