Så har tiden som Årets Finspångare varit

Jesper Forsberg gläds över tiden som Årets Finspångare. " Något jag känner stor ödmjukhet inför", säger han.

Finspångs kommun 12 november 2019 12:00

Jesper Forsberg röstades fram som Årets Finspångare 2018. Nu är nomineringsperioden för Årets Finspångare 2019 i full gång.

– Att bara bli nominerad var jätteroligt. Att sedan vinna titeln Årets Finspångare är något jag verkligen känner stor ödmjukhet inför, berättar Jesper.

Den största anledningen till att Jesper vann titeln Årets Finspångare var nog hans ideella arbete i Faik bandy, där han fortfarande är ordförande.

– Ja, det är fortfarande lika roligt och något som jag och många med mig brinner för. Klubben gör många bra saker som är till nytta för samhället.

Han lyfter fram bandytisdagarna som ett exempel. Där får barn och ungdomar åka skridskor och lära sig mer av ideella ledare.

– Det har blivit en mycket lyckad satsning. Senast hade vi 400 barn anmälda. Det är många frivilliga som hjälper till, annars skulle vi inte klara av det, poängterar Jesper.

Om året varit en enda lång fest är dock inte helt klarlagt.

– Haha, det kanske inte har förändrat mitt liv. Men, det har varit roligt och det är många som uppmärksammat mig på titeln. Både med humor och med allvar. Ju äldre man är desto allvarligare tar man på det här med Årets Finspångare. 

En del ringar på vattnet har det ändå inneburit för 45-åringen.

– Ja, jag fick vara prisutdelare på ett företags 25-årsfest, just i egenskap av Årets Finspångare. Sedan var jag valborgstalare i Slottsparken. Det kändes schysst att hålla det talet, med utgångspunkt från att vara Årets Finspångare, förklarar Jesper.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa