O-Ringen lyfte turismen i sommaren

Finspångs turistsommar 2019 utvärderas som positiv, mycket tack vare O-Ringen. Nu har planeringen inför sommaren 2020 påbörjats.

O-Ringens besök i Finspång och Östergötland hade positiv inverkan på turistsommaren i Finspång.

O-Ringens besök i Finspång och Östergötland hade positiv inverkan på turistsommaren i Finspång.

Foto: Erik Simander/TT

Finspångs kommun2019-10-01 18:30

Både museum, butiker och vandrarhem har räknat till fler besökare i år än tidigare år – till stor del på grund av den stora orienteringstävlingen, som hade sina två första etapper i Finspång.

– Summa summarum har det varit en bra sommar. Det har överlag märkts av att det har varit mer turister vecka 30, när O-Ringen var här, och den 24 juli, när det var en tävlingsfri dag, förklarar Ann-Britt Nilsson, turismsamordnare.

Ann-Britt Nilsson förklarar att det bland annat har gått bra för både Reijmyre Glasbruk och hantverksbyn, Hävla Hammarsmedja och Björke Vävstuga, som alla har lockat till sig besökare. Även de marknader som har arrangerats från början av maj till slutet på augusti har besökts av många.

– Vi har många kulturmiljöer och en intressant industrihistoria att locka med. Många kommer hit för att det är fin natur och paddlingsbara vatten. Vi försöker hålla evenemang och hitta nya grejer att locka med varje år, förklarar Ann-Britt Nilsson.

Säcken för sommaren 2019 har precis slutits, men Ann-Britt Nilsson förklarar att tankarna för sommaren 2020 redan är igång.

– Vi är alltid på tå inför nästa säsong. Nu avrundar vi denna och då går tankarna till hur vi lyfter nästa säsong och hur vi fortsätter arbeta då. Det är viktigt för oss att besökare kommer hit. Man försöker att hela tiden se vad som är lyckat och vad människor önskar, och så får man försöka att håll kvar dem, förklarar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!