Nej till betongsuggor med Finspångsprägel

Sverigedemokraterna önskade betongsuggor med lokal Finspångsprägel. Nu har kommunstyrelsen avslagit motionen.

Kommunstyrelsen avslog SDs motion om betongsuggor med lokal Finspångsprägel.

Kommunstyrelsen avslog SDs motion om betongsuggor med lokal Finspångsprägel.

Foto: Nina Leijonhufvud

Finspångs kommun2019-08-30 05:00

Sverigedemokraterna lämnade in en motion om betongsuggor med lokal Finspångsprägel.

SD ville se en annan lösning än de tråkiga och oestetiska betongsuggorna, som ska hindra fordons tillträde till Bergslagstorget i centrala Finspång.

I förslaget lyftes det fram att dessa estetiska betonghinder skulle kunna placeras på olika ställen i samhället, för att vara en del i kommunens utsmyckning.

I motionen framhölls hur andra kommuner tagit fram betongsuggor i form av exempelvis lejon, får och ejder och att motiv skulle kunna beslutas av kommunfullmäktige eller genom en allmän förslagstävling.

Sverigedemokraternas önskemål var att ett lokalt utformat betonghinder för ortens utsmyckning skulle tas fram.

Vid veckans kommunstyrelsemöte yrkade Sverigedemokraterna bifall till motionen, medan övriga representanter i kommunstyrelsen avslog den.

– Vi har inte bestämt hur Finspångs centrum ska utvecklas. Vi vill först veta vad som ska göras med centrum innan vi tar något beslut om eventuella åtgärder, säger kommunalrådet Ulrika Jeansson.

I svaret på motionen framgår att Cirkustorget som skapades på Bergslagstorget och delar av Bergslagsvägen sommaren 2018, samt Vintertorget, som utformades vintern 2018-2019, var av temporär karaktär.

– Eftersom en långsiktig helhetslösning för Bergslagstorget ännu inte är klarlagd är det inte heller fastställt hur en eventuell avstängning för trafik ska ske eller utformas, säger Ulrika Jeansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!