Musikkåren firar 70 år med nytt namn

70-åringen som bytte namn anordnar jubileumskonsert. Finspångs Musikkår firar med spelning i Missionskyrkan.

Finspångs Musikkår firar 70 år med jubileumskonsert i Missionskyrkan på söndag.

Finspångs Musikkår firar 70 år med jubileumskonsert i Missionskyrkan på söndag.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2019-11-01 09:00

Musikkåren hade sin första spelning den 1 maj 1949 under namnet Rejmyre Musikkår. Men kåren räknar sina anor längre än så, eftersom det finns kopplingar till musikkårer och orkestrar som funnits i Rejmyre sedan 1800-talet.

Men tidigare i år bytte kåren, som firar 70 år, namn till Finspångs Musikkår.

– Vi har vårt säte i Frälsningsarméns lokaler i Finspång och är en kår för hela kommunen. Många tycker att vårt nya namn klingar mer positivt, sedan finns det några Rejmyrebor som velat ha kvar det gamla namnet, säger Per-Olof Florebrant, dirigent i Finspångs Musikkår.

Förhoppningen var att ha jubileumskonserten i den nya Centrumkyrkan, men eftersom den inte är helt färdigbyggd arrangeras den i Missionskyrkan istället.

– Vi kommer bjuda på ett varierat program med bland annat klassiskt, Glenn Miller, marscher, schlager, ouvertyrer, Tjajkovskij, sånger och  nummer av vår trombonkvartett.

Under året har ett par nya musikanter tillkommit till amatörorkestern med trä- och bleckblås samt slagverk. Musikkåren har medlemmar från 18-årsåldern upp till 75-årsåldern.

– Jubileumsåret avslutas med söndagens konsert. Eventuellt kan det bli någon spelning vid julmarknaden i Rejmyre.

Ett samarbete har inletts med blåsorkestern Tvärdraget från Norrköping.

– Kontakter har tagits mellan orkestrarna. Vi hoppas att vi kan öva tillsammans under vintern för att kunna genomföra en vårkonsert nästa år, säger Per-Olof Florebrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!