Mötet på krogen slutade hos polisen

Ett rykte om en flickvän slutade med en misshandelsdom och skadestånd.

En kväll på krogen slutade med knytnävsslag, misshandel och skadestånd.

En kväll på krogen slutade med knytnävsslag, misshandel och skadestånd.

Foto: TT

Finspångs kommun2019-09-16 12:00

De två männen kände inte varandra sedan tidigare när de hamnade i en diskussion på krogen en kväll i april i år. Diskussionen blev allt hetare – detta efter att en av männen fått höra att den andra mannen spridit rykten om dennes flickvän.

En som uppfattade att tonläget höjdes var en ordningsvakt på plats. När han insåg att männen var osams beslutade han sig för att "hålla ett extra öga" på männen.

Männen pratade med varandra tre–fyra gånger. Vid ett senare tillfälle på kvällen urartade diskussionen när en av männen, han som ska ha spridit rykten, fick motta två knytnävsslag som träffade på vänster kind.

– Jag fick en fläskläpp och kunde inte tugga på vänster sida i ett par dagar. Tänderna gjorde ont i en vecka, säger målsägaren i polisförhör.

Norrköpings tingsrätt väljer att döma mannen som slog, en 19-åring, för misshandel. Rätten finner det utrett att gärningsmannen utdelat två knytnävsslag som orsakat offret smärta, rodnad och blödning. Offrets berättelse vinner också stöd av vad vittnet, ordningsvakten, uppgett. 

19-åringen har erkänt gärningen. Han har gått med på att han slog offret två gånger, första gången med öppen hand och andra gången med knuten hand.

Då han är tidigare ostraffad väljer tingsrätten att påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar. Det motiveras med att det saknas särskild anledning att befara att 19-åringen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet.

19-åringen ska även betala skadestånd på 6 000 kronor till målsägaren.

Karta: Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!