Förslagsställaren föreslår att man använder sig av modulkonceptet BoKlok. Det betonas i medborgarförslaget till kommunstyrelsen att konceptet vänder sig till både yngre och äldre, vilket kan bidra till att skapa en större rörlighet på bostadsmarknaden. Det kan exempelvis vara att äldre personer av ekonomiska skäl inte är tvingade att bo kvar i hus, som i sin tur skulle kunna frigöras för barnfamiljer.
– Vi har en ständig dialog med flera olika bostadsföretag om utveckling av kommunen och för kontinuerligt diskussioner med olika aktörer som är intresserade av att bygga i Finspång, säger miljö- och samhällsbyggnadsrådet Hugo Andersson.
Utifrån Finspångs kommuns tillväxtmål att bli 30 000 invånare år 2035, har förvaltningen ett prioriterat uppdrag att detaljplanelägga för ytterligare bostäder och skapa möjligheter för ett varierat boende.
Bland de aktörer som förvaltningen för dialog med finns både mindre och större namn och bland dessa ingår även den aktör som omfattas av konceptet BoKlok.
– Förvaltningen arbetar med flera detaljplaner innehållande bostäder på kommunägd mark och vartefter dessa antas skapas möjligheter för kommunen att göra markanvisningar för dessa områden, säger Hugo Andersson.
Utifrån att det även är viktigt för byggherrar att ha kännedom om att det finns en efterfrågan på marknaden uppmanas förslagsställaren att ta kontakt med BoKlok för att visa att det finns efterfrågan på konceptet i Finspång.