Lämnar sitt jobb på grund av hemlängtan

Hon älskar sitt jobb, men har hemlängtan. Kirsi Aronsson slutar som fritidsutvecklare och flyttar tillbaks till Hallsberg.

Kirsi Aronsson rivs med jobbet som fritidsutvecklare, men väljer att flytta tillbaka till Hallsberg på grund av hemlängtan.

Kirsi Aronsson rivs med jobbet som fritidsutvecklare, men väljer att flytta tillbaka till Hallsberg på grund av hemlängtan.

Foto: Sarah Olsson

Finspångs kommun2019-10-13 14:00

Kirsi Aronsson har arbetat som fritidsutvecklare i Finspångs kommun i nästan fyra år.

– Jag älskar mitt jobb och känner att jag inte riktigt är färdig, men det andra får överväga den här gången, säger Kirsi Aronsson.

Med "det andra" menar hon en stark längtan till sina gamla hemtrakter.

– Har man bott på en ort i över 30 år så är det svårt att etablera sig någon annanstans. Jag flyttar tillbaka till Hallsberg för att jag vill närmare mina barn och vänner.

Sedan 2016 har hon varit en aktiv del i fritidsutvecklandet i kommunen.

– Jag har jobbat brett med alla idrotter och alla föreningar och arbetat mycket med folkhälsofrågor. Jag vill gynna alla. Bara man rör på sig, det spelar det ingen roll vad man gör, säger Kirsi Aronsson.

Den nya skateparken har hon arbetat med i tre år och nyligen blev det klart med förändrade förutsättningar för motionärer på landsbygden.

– Nu är det klart att både Rejmyre och Ljusfallshammar får LED-belysning i sina motionsspår. Det innebär en ökad trygghet och säkerhet. Det är roligt att kunna göra detta på de mindre orterna. Nu är det bara Igelfors som inte har LED-belysning i motionsspåret.

Kirsi har lyft fram många olika idéer under de senaste åren.

– Egentligen skulle jag vilja fortsätta med mitt arbete, men blev erbjuden ett jobb i min gamla hemstad och ska flytta tillbaka dit. Jag ska arbeta som kundtjänstansvarig på ett bostadsföretag i Hallsberg, berättar Kirsi Aronsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!