Kan Finspångs hundar få en egen park?

I oktober kan man tillsammans med Finspångs kommun diskutera möjligheterna om en framtida hundpark i Finspångs kommun.

Den 21 oktober kan man vara med och diskutera om en framtida hundpark i Finspångs kommun.

Den 21 oktober kan man vara med och diskutera om en framtida hundpark i Finspångs kommun.

Foto: ANNIKA AF KLERCKER / TT

Finspångs kommun2019-09-28 22:00

Antalet hundparker i Finspångs kommun är just nu lika med noll, något som flera personer genom åren reagerat på. Detta är dock något som kan komma att förändras i framtiden. Finspångs kommun bjuder nu in allmänheten till ett möte för att tillsammans diskutera möjligheterna för en hundpark. 

– Det har efterfrågats i många år. Det har kommit in ett antal medborgarförslag, frågor och synpunkter. Kommunen har utrett det i flera års tid och nu ska vi ha ett första inledande möte, säger Kirsi Aronsson, fritidutvecklare i Finspångs kommun.

Mötet kommer att hållas i kommunhuset den 21 oktober. Kommunen kommer tillsammans med deltagarna på mötet att bland annat diskutera var en potentiell hundpark skulle kunna placeras och vilka regler som skulle kunna finnas för den. De kommer även att diskutera om det finns någon möjlighet att en intressegrupp kan hjälpa kommunen att se efter hundparken.

– Vi tar upp förslag som vi sedan kan diskutera med deltagarna. Det är inte så att vi bestämmer det i kommunhuset och att det blir bäst så, utan vi vill ha en öppen dialog med hundägare i Finspångs kommun, förklarar Kirsi Aronsson.

När mötet är avslutat kommer de synpunkter och åsikter som har tagit upp på mötet att tas vidare.

– Då tas det upp för beslut och sen får man se till att det blir verklighet av det. Vi vill först se till att vi får en bra dialog med hundägarna, säger Kirsi Aronsson.

Karta: Finspångs kommun
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!