Juryn har bestämt vad parken ska heta

Efter ett halvår har nu lekparken i Vita Stan fått ett namn som kommer presenteras på en invigning i december.

Ett vinnande förslag har nu utsetts för vad den nya lekparken i Vita Stan ska heta. Det kommer att presenteras på en invigning i december.

Ett vinnande förslag har nu utsetts för vad den nya lekparken i Vita Stan ska heta. Det kommer att presenteras på en invigning i december.

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-12-01 14:00

Det var i somras som den nya lekparken vid Vita Stan blev klar och öppnades upp för allmänheten. Sedan dess har den varit namnlös, fram tills nu. Tidigare i höstas arrangerades en tävling där barn fick skicka in förslag på vad lekparken skulle heta.

– Kriterierna var att namnet skulle vara originellt och kreativt, att man skulle svara rätt på frågan om hur många gungor det finns på lekparken och att man fick vara högst tolv år, förklarar Sofia Hellstedt, kommunikatör.

Efter att förslagen kommit in var det upp till en jurygrupp att utse det bästa förslaget.

– Det var många bra bidrag att välja mellan och det känns som att vi har hittat rätt. Vi var väldigt eniga i juryn av valet med det vinnande bidraget.

Sammanlagt kom det in elva förslag, varav sju kunde kvalas in.

– Vi fick in flera fina namnförslag som vi tyckte om, som Gläntan och Hopp och skoj-parken, men till slut föll valet på ett annat bidrag, då juryn tyckte det uppnådde kriterna bäst.

Sofia Hellstedt förklarar att de ville att barnen skulle få vara med och bestämma namnet på lekparken, då det är de som kommer att nyttja den.

– Det är roligare att barnen får välja namn än att vi väljer. Det är de som ska vara där och leka och då är det de som ska få vara med och bestämma.

Namnet på lekparken kommer att presenteras på en invigning i december.

– Namnet kommer att stå på en skylt som vi kommer att sätta upp i lekparken.

Karta: Lekparken i Vita Stan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!