Intensiv period med många viltolyckor

Efter att det har blivit vintertid har flera viltolyckor skett runt om i Finspång. Polisen uppmanar till försiktighet på vägarna.

Det är verkligen en intensiv period, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisregion Öst.

Det är verkligen en intensiv period, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisregion Öst.

Foto: Magnus Eriksson

Finspångs kommun2019-11-01 13:30

Mellan torsdag- och fredagsmorgonen skedde det totalt sex stycken viltolyckor på olika platser runt om i Finspångs kommun. 

– Vi är nu inne i den perioden när man har ställt om till vintertid och det blir mörkt tidigare på kvällen. Det är mycket trafik när det är skymning, när folk kör hem från jobbet, och då är det vanligast att djuren är ute och rör sig mycket, förklarar Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region öst. 

Åsa Willsund uppmanar nu bilister att vara extra försiktiga när de är ute på vägarna. 

– Just när man ställer om klockan så är det en period när det är mycket viltolyckor överlag så det är verkligen en intensiv period. Man bör köra extra försiktigt och hålla koll på vägkanterna. De flesta viltolyckor går bra utan personskador, men det är en obehaglig händelse, förklarar hon.

Under torsdagsmorgonen fick polisen in ett samtal från en trafikant som anmälde en viltolycka. Det var dock inte inringaren som hade krockat med djuret så det finns en misstanke om smitning, förklarar Åsa Willsund. 

– Vi får se om någon hör av sig. Det brukar dyka upp när trafikanten lämnar in sin bil på verkstaden. 

– Om man är med om en viltolycka är det viktigt att den anmäls till polisen. Om inte så kan man göra sig skyldig till brott, poängterar Åsa Willsund. 

– Det är viktigt att man anmäler direkt. Om det är en älg, hjort, rådjur eller liknande som man har krockat med så ska det anmälas skyndsamt, förklarar hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!