Flera viltolyckor än vanligt på sistone

Sammanlagt har tio stycken viltolyckor skett under helgen – en högre siffra än vanligt.

Polisens tips för att minska risken för en viltolycka är att lätta på gasen och att håll ett bra avstånd mot fordonet framför.

Polisens tips för att minska risken för en viltolycka är att lätta på gasen och att håll ett bra avstånd mot fordonet framför.

Foto: Larsson W Rikard

Finspångs kommun2019-12-03 13:00

Under första adventshelgen rapporteras det ha kommit in tio stycken anmälningar om viltolyckor som ska ha skett på olika platser runt om i Finspångs kommun. Flera av olyckorna skedde på länsväg 215 och på riksväg 51.

– Den här helgen var det uppemot tio stycken och det är lite mer än vanligt, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Främst är det rådjur och hjortar som bilister krockar med. Bland annat skedde en viltolycka med en hjort på lördagskvällen på riksväg 51. Där var det en hel flock som sprang över vägbanan varav en blev påkörd av bilisten. 

På söndagskvällen skedde ytterligare en viltolycka på riksväg 51 där ett rådjur kördes på av en bil vars front blev skadad.

– Det är påfallande mycket hjortar. Upp mot Finspångstrakterna är det väldigt mycket hjortar och de är ju mycket större är vad rådjuren är. Därför blir det ofta mycket mer skador.

Thomas Agnevik förklarar att en viltolycka är en obehaglig händelse och att det bästa tipset för att undvika dem är att lätta på gasen.

– Det finns bara en metod för att minska risken för viltolyckor och det är att hålla en lägre hastighet. 

Förutom att sänka hastigheten bör bilister även hålla ett bra avstånd mellan varandra. 

– Ibland märker vi att om det händer en viltolycka så kommer det andra bilar som antingen kör på djuret eller kör på bilen bakifrån. Det är då lätt att det blir fler incidenter för att en viltolycka har uppstått. – – – 

Karta: Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!