Fler kontaktpersoner behövs i Finspång

Tre kampanjer har gjorts för att locka fler till att bli kontaktpersoner, kontaktfamiljer och familjehem i Finspångs kommun.

Sammanlagt är det just nu 17 personer som står i kö till att få en kontaktperson i Finspångs kommun.

Sammanlagt är det just nu 17 personer som står i kö till att få en kontaktperson i Finspångs kommun.

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-10-30 10:00

I oktober månad har Finspångs kommun haft tre kampanjer i olika sociala medier där man sökt fler kontaktpersoner, kontaktfamiljer och familjehem.

– Det vi främst behöver just nu är kontaktpersoner och familjer och stödpersoner till personer med funktionsnedsättning, förklarar Linda Ulriksson, verksamhetschef, individ- och familjeomsorg.

I dagsläget är det sju personer som väntar på kontaktperson eller kontaktfamilj och tio personer med funktionsnedsättningar som är i behov av en stödperson. I övrigt är det fyra barn som väntar på att få en stödfamilj.

– Vi har alltid kö, men vårt mål är att tillsätta personer så fort som möjligt. Det bästa vore om vi hade en liten kvot med personer, som redan är utredda och godkända, att använda oss av när det behövs.

Att matcha personer i behov med de som är anmälda och utredda är en omfattande process som kan ta tid, förklarar Linda Ulriksson. Det är en anledning till att köer bildas.

– Vårt mål är att tillsätta personer så fort som möjligt när ett beslut är fattat. Vår uppgift är att matcha barnets behov med den som ska jobba med barnet. Det är inte bara att ta vem som helst till vilket uppdrag som helst.

Linda Ulriksson tror att en anledning till att folk inte anmäler sig till ett sådant uppdrag är på grund av okunskap.

– Jag kan tänka mig att det är för att man inte vet vad det innebär. Det är ett givande och roligt uppdrag. Men generellt sett i Finspång är vi väldigt nöjda med de uppdragstagare vi har.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!