"Det skulle förstöra liv om jag slutade"

Han visste vad han ville redan som tonåring. I många år har Patrik Persson gjort stora insatser för musik- och nöjeslivet i Finspång.

Patrik Persson tycker att det är jättekul att ha utsetts till finalist i tävlingen Årets Finspångare.

Patrik Persson tycker att det är jättekul att ha utsetts till finalist i tävlingen Årets Finspångare.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2019-12-03 19:00

Finalisten i Årets Finspångare bestämde redan på högstadiet att han skulle driva en skivaffär och en nattklubb.

– Jag var 14 år när jag började som dj på fritidsgårdsdiscon. Jag har alltid varit en målinriktad människa, säger Patrik Persson.

Ägarskapet för Skivbörsen i Finspång blev verklighet redan i unga år, sedan väntade nya utmaningar i krog- och nöjesbranschen.

– Jag drev Guskelov i några år innan jag värvades till Hugo i Norrköping. Där fick jag fria händer, det var fantastiskt roliga år.

Efter en längre period med mycket arbete gick han in i väggen, men ur denna tid föddes musikquizen, som startade både i Finspång och Norrköping.

– Musikquizen i Finspång har jag kört i åtta år och får så mycket kärlek för det. Det skulle förstöra människors liv om jag slutade med det. Som mest har över 200 personer deltagit, betonar Patrik Persson.

Sedan 2014 är han delägare för Hugo i Finspång och ser till att Finspångs nöjesliv bland annat fylls av konserter, hårdrocksklubbar, vinyl- och nostalgikvällar.

Hur känns det att vara en av finalisterna i Årets Finspångare?

– Jättekul, men lite läskigt också, för jag är en tävlingsmänniska.

Varför tror du att du är en av finalisterna?

– Det kan vara för lång och trogen tjänst. De flesta Finspångsbor har jag stött på i något sammanhang, till exempel som dj på bröllop eller 50-årsfester. Sedan är det för musikquizen som är så populära. Jag har aldrig varit ego, utan huvudsyftet är alltid att människor ska ha roligt.

Är det några artistbokningar som du varit extra nöjd med?

– Att vi fått hit internationella hårdrocksartister, som dödsmetalbandet Vader från Polen och Freedom Call från Tyskland. Häftigt när det står Stockholm, Göteborg, Malmö och Finspång på deras turnélista.

Patrik lyfter fram den kreativa friheten, att kunna skapa arrangemang som det roligaste med jobbet och det svåraste anser han vara att få ekonomin att gå ihop.

Han vill ständigt utveckla verksamheten.

– Om jag sagt att vi skulle starta en löparklubb här hade folk skrattat ihjäl sig, men nu är det verklighet.

Var ser du dig själv om fem–tio år?

– Då har man passerat 50, så det är inte säkert jag är kvar i branschen. Jag startade som discjockey 1987 och har varit i musik- och nöjesbranschen hela livet. Jag har svårt att se hur jag skulle kunna leva helt utan det. Musikquizen vill jag fortsätta med, oavsett vad framtiden utvisar.

Väskan med gamla cd-skivor finns fortfarande kvar och plockas fram i samband med nostalgikvällar.
Väskan med gamla cd-skivor finns fortfarande kvar och plockas fram i samband med nostalgikvällar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!